Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: V přímém přenosu vidíme faktické prolomování Benešových dekretů.

Aktualita

Radim Fiala: V přímém přenosu vidíme faktické prolomování Benešových dekretů.

Krajský soud zatím nepravomocně de facto přiklepl Lichtenštejnům zhruba desetihektarový pozemek kousek od Plumlova na Prostějovsku, který zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových požadovali po katastrálním úřadu přepsat na stát. Katastrální úřad odmítl a soud jeho rozhodnutí posvětil! Lichtenštějni teď chtějí verdikt využít v desítkách podobných případů. Hnutí SPD jasně odmítá prolomení Benešových dekretů! To hrozí i v kauze Walderode! V kauze Walderode i v této jsme připraveni podat ústavní stížnost.

Lichtenštejnský kníže a další občané Lichtenštejnska sice přišli po druhé světové válce o majetky na základě Benešových dekretů, stovky pozemků však celá desetiletí zůstaly v katastru nemovitostí zapsány na jména původních vlastníků. To je i případ už zmíněného pozemku nedaleko Plumlova. Jako jeho majitel je v katastru dosud veden zesnulý kníže František Josef II. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových proto zažádal o přepis – aby byl v katastru jako majitel zapsán český stát. Jenže katastrální úřad v Prostějově řekl ne. Informoval o tom server SeznamZprávy.

Je šokující, že soud takto rozhodl. Administrativní chybou tehdejších úředníků přece nelze de facto zrušit Benešovy dekrety! Vidíme, že polistopadová reprezentace státu nechává rozkrást státní majetek. Hnutí SPD udělá maximum proti tomu, aby Benešovy dekrety fakticky prolomeny nebyly! V kauze Walderode i v této jsme připraveni podat ústavní stížnost. Nelze se dívat se založenýma rukama, jak jsou potichu měněné výsledky druhé světové války.

https://www.seznamzpravy.cz/…/statni-urad-prohral-u-soudu-s…

2019-11-19T22:00:31+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0