Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Mít dnes děti je velmi nákladná záležitost. Ekonomové vyčíslili, že za výchovu a výživu od narození do 18 let věku zaplatí rodiče průměrně 1,6 milionu korun!

Aktualita

Radim Fiala: Mít dnes děti je velmi nákladná záležitost. Ekonomové vyčíslili, že za výchovu a výživu od narození do 18 let věku zaplatí rodiče průměrně 1,6 milionu korun!

S věkem náklady na výchovu potomka rapidně stoupají. Hnutí SPD výrazně podporuje rodiny s dětmi a navrhuje výraznou pomoc ve formě radikálního snížení daní či novomanželských půjček. Pokud prosadíme s Vaší pomocí tyto návrhy, tak už se děti mít bát nemusíte. 😉

Hnutí SPD brání normální svět pro normální lidi a přináší lidem pozitivní řešení jejich problémů. Máme v programu velmi výraznou finanční pomoc pracujícím rodinám s dětmi. Mít děti pro pracující mladé rodiny nesmí být luxusem nebo věcí, která je přivede na pokraj chudoby, jak je tomu bohužel doposud. Naopak mladé rodiny musí cítit plnou podporu našeho státu. Nechceme jít cestou opakovaných navyšování sociálních dávek, které zneužívají nepřizpůsobiví.

Chceme prosadit 40procentní odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče s jedním dítětem, odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče dvou dětí bude 70 procent a u tří a více dětí bude 100 procent daně z příjmu fyzických osob. Tyto zásadní odpočty daní budou platné po celou dobu výchovy a přípravy dětí na budoucí povolání, nejdéle do věku 26 let dítěte.

Mladým rodinám chceme nabídnout bezúročné novomanželské půjčky do výše 300 tisíc korun s dobou splatnosti 15 let. Podmínkou je trvalé zaměstnání jednoho z manželů. Při narození třetího dítěte rodina ukončí splácení a dostane zpět splacenou částku při dovršení 18 let prvního dítěte. Odmítáme ale sociální podporu nepřizpůsobivých práceschopných rodičů, kteří dlouhodobě nepracují, nemají čistý trestní rejstřík a tolerují neomluvené hodiny svých dětí v rámci školní docházky.

I v praxi se ukazuje se, že například prorodinná státní politika Viktora Orbána přináší dlouhodobé výsledky. V Maďarsku za posledních osm let klesl počet potratů o třetinu, počet rozvodů o 22 procent a počet uzavíraných manželství se zvýšil o 43 procent. A v minulém roce se narodilo nejvíce dětí za posledních 20 let. Podobnou cestou finanční podpory rodin chce jít i hnutí SPD. Maďarsko dnes vyhrazuje na podporu rodin 5 procent hrubého domácího produktu, což je dvakrát tolik co v roce 2010.

Podle ekonoma Lukáše Kovandy se rodiče musí po narození potomka připravit na to, že než dosáhne jejich dítě 18 let, vyjde je výchova na více než 1,5 milionu.

Podle údajů, které poskytl Kovanda, jsou největším nákladem u dětí do 3 let pleny a potraviny. Celkem vyjde výchova a výživa na 3 330 korun měsíčně. U dětí ve věku od 3 do 5 let je velkým nákladem školka (1 300 Kč), potraviny vyjdou na dvojnásobek toho, co u menších dětí (2 200 Kč) – za jeden měsíc. U žáků prvního stupně stoupají náklady na jídlo (2 700 Kč), rodiče musí počítat také s tím, že se v nákladech objeví školní pomůcky. Celková částka, na kterou dítě vyjde, už výrazně přesahuje 6 tisíc korun měsíčně. A náklady dál porostou. Na druhém stupni přesahují už 10 tisíc měsíčně. A na střední škole a na vysoké už jsou náklady už astronomické – podle ekonomů až 15 tisíc měsíčně.

To jsou ovšem ekonomické výpočty a statistická data. Víme, že realita může být mnohdy složitější. Napište nám, jaké jsou Vaše osobní zkušenosti… Hnutí SPD podporuje rodiny s dětmi, naši budoucnost.

Současný demografický pokles počtu narozených dětí představuje zásadní hrozbu pro udržitelnost průběžného prvního pilíře důchodového systému a za současného stavu české vlády nabízejí řešení buď ve formě zvýšení daní nebo odvodů, zvýšení věku pro odchod do důchod či příchodem imigrantů. Všechna tato „řešení“ my naprosto odmítáme. Myslíme si, že se vyplatí investovat do českých pracujících rodin než do imigrantů. Rodina je základ státu a je potřeba obnovit i její ekonomickou funkci, kterou měla v minulosti. Bez toho jako národ zanikneme a ekonomicky zkrachujeme.

https://www.kurzy.cz/…/496596-kolik-stoji-v-cesku-vychovat…/

2019-11-24T16:02:25+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0