Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Soudní dvůr EU zamítl českou žalobu na směrnici omezující držení zbraní. Unijní norma podle soudu není diskriminační a neporušuje unijní zásady, jak namítá Česká republika.

Musíme se vzepřít diktátu Bruselu a bránit právo na sebeobranu! Hnutí SPD vyzývá i ostatní parlamentní subjekty, aby odmítly směrnici Evropské unie, která výrazně omezuje držení zbraní, implementovat do českého práva. Pokud odmítáte odzbrojování slušných občanů a odmítáte diktát EU, podporujte prosím hnutí SPD! 😉

Soudní dvůr EU konstatoval, že české námitky jsou neopodstatněné. Unijní orgány podle soudu nepřekročily přijetím směrnice své pravomoci, ani nezasáhly do práv vlastníků či držitelů zbraní.

Evropská unie dovolila, aby se do Evropy dostali islámští teroristé, a teď chce obyvatele Evropy a občany České republiky navíc ještě odzbrojit, aby se nemohli proti teroristům bránit! To Brusel chce, aby nás tu teroristé stříleli jako králíky třeba jako ve Francii?

Generální advokátka Soudního dvora Evropské unie Eleanor Sharpstonová v dubnu doporučila, aby soud zamítl žalobu České republiky na zbraňovou směrnici. SPD odmítá, aby o otázka naší vnitřní bezpečnosti rozhodovala Evropská unie!

Česká republika se v žalobě ze srpna 2017 domáhá zrušení směrnice zakazující některé poloautomatické zbraně či zásobníky. Podle české žaloby je směrnice diskriminační a zbytečně omezuje držitele legálních zbraní. Brusel zdůvodňuje svou právní úpravu snahou znemožnit či znesnadnit teroristům získávat zbraně. Tak to je přece naprostý nesmysl. Ze zkušenosti mnoha států víme, že teroristé a zločinci si zbraně vždy opatří na černém trhu. Ale odzbrojení slušných občanů vede k tomu, že ti jsou proti teroristům a zločincům naopak naprosto bezbranní.

Česká republika navíc patří k zemím s nejlepší legislativou, která se týká zbraní, která podléhá přísným kritérium bezpečnosti. Evropská unie dále použila naprostý podraz, když se o této směrnici hlasovalo kvalifikovanou většinou s tím, že se prý jedná o otázku vnitřního trhu EU. Kdyby se se to řešilo jako záležitost bezpečnosti, kam to logicky náleží, muselo by se hlasovat jednomyslně a ČR by to mohla zablokovat! Tímto podvodem Evropské unie jsme byli ale přehlasováni.

Každá, i malá regulace ze strany EU, je pro nás nepřijatelná. Jde o „salámovou metodu“ omezování práva občanů na legálně drženou zbraň. SPD odmítá diktát EU a nebude ho respektovat. Jasně hájíme práva občanů na sebeobranu a práva obětí před agresorem a odmítáme neustále snahy Evropské unie omezit držení zbraní v České republice.

Připomínám, že poslanecký klub SPD nedávno navrhl a podal do Sněmovny novelu trestního zákoníku (princip „můj dům – můj hrad“), která má posílit práva slušných lidí, kteří jsou přepadeni. SPD tím chce posílit institut tzv. nutné obrany, jelikož dnes je stav takový, že napadený člověk je ještě odsouzen za to, že se bránil, protože to může být podle soudu posuzováno jako nepřiměřené. Chráněni zákonem ale musí být podle SPD slušní lidé, nikoliv gauneři!

2019-12-03T14:11:03+01:00