Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Rodina na 1. místě – Pracovat se musí vyplatit!

Aktualita

Radek Rozvoral: Rodina na 1. místě – Pracovat se musí vyplatit!

Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit. Stát zde musí říct jasné a pevné slovo. Je nutné přejít od podpory osob parazitujících na sociálním systému k podpoře pracujících rodin s dětmi. To je jediná budoucnost naší země.

Rodina je základní společenská a sociální jednotka státu. Musí být na prvním místě efektivní podpory. Přestaňme brát pracujícím rodinám s dětmi peníze na daních, podpořme je výhodnými půjčkami a dejme jim šanci vlastní aktivitou získat bydlení. Zároveň podpořme obce a města v péči o seniory, nejstarší rodinnou generaci. Senioři nesmí mít pocit, že je společnost opustila.

Podmínky pro spokojený život rodin musí výrazně podpořit stát, aby založení rodiny nebylo spíše trestem než radostí, aby neznamenalo masivní sociální a ekonomický propad, jako je tomu v mnoha případech právě dnes. Navrhujeme návrat k osvědčenému způsobu podpory pracujících mladých rodin.

Proto SPD přichází, kromě jiných návrhů a opatření, s projektem tzv. manželské půjčky. Bude možno ji získat po uzavření manželství jako výhodnou finanční neúčelovou půjčku. Půjčka bude podmíněna tím, že alespoň jeden z manželů je plátcem daně z příjmu – ze zaměstnání nebo z podnikání. Tento program bude samozřejmě využitelný i pro rodiny, kde bylo již manželství uzavřeno před jejich vstupem v účinnost resp. pro páry, které již mají děti.

Navrhneme také formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových slev (odpočtů) na děti. Pracující rodiče s jedním dítětem si polepší ročně o více jak 15 tisíc korun, rodina s dvěma dětmi o více jak 30 tisíc korun a se třemi dětmi získají více než 100 tisíc korun. Výrazně navýšíme i daňovou slevu na manželku nebo manžela.

Podpoříme obnovení podpory družstevního bydlení a výstavbu obecních bytů pro seniory. To je dobrý start pro mladé a jistota pro starší. Připravíme návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny. Bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček. Zvýšíme dotační podporu měst a obcí na výstavbu obecních bytů s přednostním určením pro seniory.

SPD již také předložilo do legislativního procesu tzv. derogační novelu – zákon, který by zrušil stávající právní normu, zákonné opatření senátu o dani z nabytí nemovitých věcí ve znění pozdějších předpisů a novelizací. Zrušením daně z nabytí nemovitosti zlevníme pořízení bytu, nebo domu nejen pro mladé rodiny. Vše podrobně na www.rodinanaprvnimmiste.cz.

2019-12-06T06:54:43+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0