Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Ekonom Lukáš Kovanda varuje, že boj Evropské unie proti takzvanému globální oteplování radikálně lidem snižuje a sníží životné úroveň.

Aktualita

Radim Fiala: Ekonom Lukáš Kovanda varuje, že boj Evropské unie proti takzvanému globální oteplování radikálně lidem snižuje a sníží životné úroveň.

Například si lidé nebudou moci kvůli požadované úspoře energie tolik vytápět byty, bude výrazně dražší jižní ovoce jako banány a nebude zdaleka tak dostupné, jako je nyní. Auta na naftový a benzínový pohon budou muset zmizet ze silnic a elektromobily jsou velmi drahé. Tyto nesmysly z Evropské unie hnutí SPD naprosto odmítá a je to další důvod pro to, abychom ze škodlivé Evropské unie vystoupili. 😉

Nová Komise EU s Ursulou von der Leyenovou v čele vyhlašuje, že chce z EU do roku 2050 udělat uhlíkově neutrální ekonomiku. V praxi to totiž znamená drastický zásah do života všech občanů EU.

„Bude to znamenat až drastický zásah do našich každodenních životních návyků, co se týče např. vytápění bytů, co se týče naší vlastní spotřeby. Třeba ve Velké Británii už je jasně dáno, že se lidé budou muset smířit se snížením teploty vytápění ve svém bytě, aby se ušetřila energie. Musíme si zvyknout na to, že třeba bude výrazně dražší jižní ovoce, že nebude zdaleka tak dostupné, jako je nyní, ať už jde o ananasy, banány, to převážení těchto druhů ovoce zanechává obrovskou uhlíkovou stopu, a to je absolutně v nesouladu s tím, co zamýšlí Evropská komise,“ upozornil Kovanda.

Podle plánu EU roku 2050 zmizí z našich ulic auta na benzínový či naftový pohon, a to bude v konečném důsledku znamenat velký zásah do našich peněženek. Elektromobily jsou totiž dnes dost drahé a řada lidí si je za plnou cenu vůbec nebude moct dovolit. A pokud budou dotovány, aby byly finančně přístupnější, zase půjde o zásah do našich peněženek, protože z něčeho se ty dotace musejí financovat.

Současně budeme muset počítat s tím, že tradiční automobilky a na ně navázané firmy budou propouštět tisíce až desítky tisíc lidí, což se musí projevit i v Česku, protože zdejší ekonomika do velké míry stojí na automobilovém průmyslu.

„Sám jsem zvědavý, jak se s tím řadový občan utká. Protože to bude něco, na co není absolutně připraven,“ podotkl Kovanda. „Trochu se obávám toho, jak na to společnost zareaguje, protože to pro ni nemusí být únosné,“ podotkl s poukazem na protesty žlutých vest ve Francii, které původně začaly i kvůli tomu, že se ve Francii měly zdražit pohonné hmoty.

Další problém pro nás představuje zavírání jaderných a uhelných elektráren v Německu, ale dotkne se nás i snaha Číny snižovat své emise. Např. dovozem kvalitnějšího uhlí z Austrálie. Tohoto kvalitnějšího uhlí však pak bude na trhu nedostatek a pro český průmysl, ale i pro české domácnosti je problém na světě.

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce plodin.

Tyto nesmysly Evropské unie hnutí SPD naprosto odmítá a je to další důvod pro to, abychom ze škodlivé Evropské unie vystoupili.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Ekonom-varuje-Pokud-se-op…

2019-12-10T13:36:35+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0