Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Na serveru SeznamZprávy.cz se diví, že rodiče nechtějí posílat své děti do škol, kde je více romských dětí, a nazývají to „segregací“.

Aktualita

Radim Fiala: Na serveru SeznamZprávy.cz se diví, že rodiče nechtějí posílat své děti do škol, kde je více romských dětí, a nazývají to „segregací“.

V 70 českých základních školách studuje nadpoloviční většina romských žáků a na 13 z nich je podíl dokonce vyšší než 90 procent. Stačí totiž pět, ale i méně romských žáků na třídu, a rodiče těch ostatních začnou své děti přesouvat do jiné školy.

My se ale nedivíme, pokud rodiče nechtějí, aby jejich děti byly ve třídě společně s dětmi z komunit, kde se odpor k práci, vzdělání a dobrým mravům dědí jako součást životní strategie. Dokud se život lidí a dětí v těchto komunitách nezmění, budou rodiče nadále vozit děti i do mnohdy vzdálenějších škol – a je to jejich právo, které nesmí být narušeno.

Hnutí SPD předložilo již několik zákonů, které mají řešit problém s nepřizpůsobivými. 😉 Například předkládáme zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají.

Takzvaných vyloučených lokalit, kde žijí nepřizpůsobiví, v Česku každoročně přibývá, letos už je jich 830 a žije v nich celkem 127 tisíc lidí. Nezaměstnanost v nich dosahuje až 80 procent!

Lidé na romské sídlišti Chanov například odpadky vyhazovali přímo z oken. „Přitom lidé v této lokalitě, ale samozřejmě i v ostatních lokalitách našeho města mají dost možností, jak se odpadů vyprodukovaných jejich domácnostmi zbavit. Bez toho, aby je museli vyhazovat z okna,“ uvedla mluvčí magistrátu Klára Vydrová.

Rodiče se chovají racionálně a chtějí pro své děti jen to nejlepší. Nejde o žádný rasismus, ale o chování o romských dětí a rodičů. Tyto komunity se bohužel často chovají asociálně. Vidíme, že s vietnamskými dětmi rodiče často problém nemají.

My nepřizpůsobivým nekompromisně nabízíme jinou životní strategii než je poflakování a parazitování. Tou je respektování práva, a práce za spravedlivou mzdu. Pokud v tom někdo vidí z naší strany projevy nenávisti, xenofobie nebo rasismu, měl by jít zaklepat na dveře nejbližšího blázince. Pokud někdo říká, že lidé mají právo nepracovat, když nechtějí, mohu s tím souhlasit, ale dodám, že v tom případě nemají nárok na komfort hrazený z daní těch, kteří poctivě pracují a podnikají.

Hnutí SPD předkládá zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají – vláda to bohužel odmítá. SPD považuje za alarmující situaci se zneužíváním sociálních dávek. Z tohoto důvodu jsme po dlouhodobé přípravě a konzultacích s odborníky připravili novelizaci zákona č. 111/2006 Sb. o pomoci v hmotné nouzi. Náš návrh předpokládá odebrání dávek lidem, kteří páchají přestupky, porušují povinnosti vyplývající ze školského zákona, vyhýbají se práci nebo obchází zákon s účelem získat sociální dávku. Hnutí SPD důsledně plní svůj program. Zlaté časy lidí parazitujících na sociálním systému musí skončit. Ušetřené peníze je třeba použít na péči o skutečné potřebné, nemocné a zdravotně postižené občany nebo na zvýšení nízkých důchodů lidí, kteří celý život pracovali.

Připomínám, že stále je u nás nezaměstnaných zhruba 200 tisíc lidí. Volná pracovní místa by podle našeho názoru nejprve měli obsadit čeští občané, nikoli cizinci. Je pak navíc šílené, když ČSSD navrhuje, aby se zvýšily sociální dávky pro nepřizpůsobivé, kteří pracovat nechtějí. Souhlasíme s prezidentem Zemanem, že lidem, kteří odmítnou pracovat, by se měly sebrat sociální dávky.

Je třeba, aby dávky na bydlení dostávali jen lidé, kteří užívají byt v souladu s hygienickými a stavebně technickými požadavky a jen do takové míry, která odpovídá obvyklému nájemnému v lokalitě.

Cenové mapy jednoznačně stanovily obvyklé nájemné v daných lokalitách. Podle nich by tedy podle nás měla být vyplácena maximální dávka na bydlení místo soukromoprávně sjednané platby. Je třeba, aby dávky byly využívány výhradně na bydlení sociálně potřebných, nikoliv pro lichváře. Majitelé ubytoven mnohonásobně nadsazují nájem, který pak doplácí stát, a nechávají v objektech žít více lidí, než povolují hygienické normy.

SPD překládá konstruktivní návrhy řešení, ostatní to ale blokují. Poslanci vlády ANO, ČSSD a KSČM ve Sněmovně NEPODPOŘILI návrh zákona z pera SPD ohledně pomoci lidem v dluhových pastech! SPD navrhuje, aby mohl dlužník platit přednostně jistinu dluhu, a nikoliv nejprve náklady a úroky, jako je tomu v současnosti. Náš návrh také ruší placení úroků z úroků z prodlení a z úroků, neboť považujeme úroky z úroků za vyloženě nemorální. Prosazujeme také zestátnění exekutorů.

Vláda bohužel podporuje lichváře a exekutory, proto letos ve svém stanovisku odmítla další návrh zákona od SPD, který má potírat lichvářské praktiky! Navrhujeme zastropování roční procentní sazby nákladů (RPSN) u půjček jako nástroj pro boj s lichvou. Právě lichvářské praktiky jsou přitom prvním krokem jak se dostat do dluhové pasti. Zastropování RPSN přitom platí ve většině zemí EU.

Znovu opakuji, že my nepřizpůsobivým nekompromisně nabízíme jinou životní strategii než je poflakování a parazitování. Tou je respektování práva, a práce za spravedlivou mzdu. Pokud v tom někdo vidí z naší strany projevy nenávisti, xenofobie nebo rasismu, měl by jít zaklepat na dveře nejbližšího blázince. Pokud někdo říká, že lidé mají právo nepracovat, když nechtějí, mohu s tím souhlasit, ale dodám, že v tom případě nemají nárok na komfort hrazený z daní těch, kteří poctivě pracují a podnikají.

https://www.seznamzpravy.cz/…/co-se-deje-kdyz-je-ve-tride-p…

https://www.idnes.cz/…/vyloucene-lokality-ghetta-bydleni-li…?

2019-12-19T11:35:41+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0