Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Pro hnutí SPD je pracující rodina základem našeho státu!

Aktualita

Radek Rozvoral: Pro hnutí SPD je pracující rodina základem našeho státu!

Hnutí SPD si je plně vědomo toho, že úspěšnost naší země zcela závisí na lidech, kteří zde ve společném souladu žijí, pracují a vychovávají děti. V tomto procesu má nezastupitelné místo rodina, která je pro nás prioritou.

To, že tvrzení uvedené v úvodu vnímá hnutí SPD jako svou prioritu, dokládá hnutím vypracovaný projekt „Rodina na 1. místě“, který byl veřejnosti představen na sklonku minulého roku. Celý projekt je veden s cílem, aby se pracujícím rodinám v naší republice dařilo po všech stránkách dobře, měly důstojné bydlení a dostatečné finanční prostředky zajištující podmínky pro spokojený život a výchovu dětí. Zastáváme názor, že jedna z prioritních investic musí směřovat na podporu pracujících rodin s dětmi, neboť není jiná záruka budoucnosti naší vlasti než děti z českých rodin, které vedou rodiče svou výchovou k národní hrdosti, ke kladnému vztahu ke vzdělání a práci a k úctě ke starším osobám. Nechceme, aby rodiče vychovávali děti podle příruček EU a potlačovali u nich jejich mužské a ženské role, ale rozvíjeli jejich zdravý úsudek. Rodiny musí mít jistotu, že mít děti a řádně pracovat je to, co od nich stát očekává a na oplátku jim poskytuje různé formy garantovaných benefitů, aby se v naší zemi cítily dobře. I z tohoto důvodu jsou k realizaci našeho projektu „Rodina na 1. místě“ stanoveny konkrétní nástroje. Nyní některé z nich krátce představím.

Manželské půjčky – zde doporučujeme vrátit se k osvědčenému a mladými lidmi velmi pozitivně hodnocenému poskytování manželské půjčky (navrhujeme až do výše 800 tisíc korun), která nebude limitována věkem žadatelů a ještě si bude moci rodina odečíst výrazné odpisy za výchovu dětí.

Zrušení daně z nabytí nemovitosti – toho chceme dosáhnout tím, že jsme předložili do legislativního procesu tzv. derogační novelu, tj. zákon, který by zrušil stávající právní normu, zákonné opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí ve znění pozdějších předpisů a novelizací. Navrhneme také opatření vedoucí ke zlevnění pořízení bytu nebo domu pro mladé rodiny.

Slevy na dani – navrhneme formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových slev na děti, manžela čí manželku a to až do nulové sazby daně z příjmu. Pracující rodiče s jedním dítětem si polepší ročně o více jak 15 tisíc korun, rodina s dvěma dětmi o více jak 30 tisíc korun a se třemi dětmi získají více než 100 tisíc korun. Pracující rodiny tak budou mít naší plnou podporu.

Podpora bydlení rodin – spočívá v tom, že připravíme návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny. Nově založená bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček, které nebudou věkově omezené. Zvýšíme také dotační podporu měst a obcí na výstavbu obecních bytů s přednostním určením pro seniory.

Naše hnutí SPD též ke konci minulého roku předložilo pozměňovací návrh poslanců Bauera a Šafránkové, aby rodičovský příspěvek byl nejen zvýšen o 80 tisíc korun na 300 tisíc korun, ale navíc, aby na zvýšení měli nárok rodiče všech dětí do 4 let věku. Tím hnutí SPD dalo jasně najevo, že odmítá diskriminaci rodičů, kteří museli nastoupit do práce, aby uživili svoje dítě a sebe sama. Jedná se téměř o 70 tisíc rodin, kterým odmítá vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM zvýšit rodičovský příspěvek. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová z ČSSD, která má tuto problematiku ve své gesci, tím přiznala, že je jí osud rodin, jež nedosáhnou na příspěvek z důvodu dřívějšího nástupu do zaměstnání, lhostejný. Naopak nedělá nic proti zneužívání dávek lidmi, kteří odmítají pracovat. Naše hnutí SPD se tak k našim rodinám nechová a nikdy chovat nebude. Pro nás je a bude rodina vždy na prvním místě.

www.rodinanaprvnimmiste.cz

2020-01-07T09:47:35+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0