Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: I další politické subjekty se ohrazují proti předvolebním „výzkumům“ CVVM. Informovaly o tom HN.

V případě podsekávání preferencí u hnutí SPD a nadhodnocování u sluníčkářské ČSSD jsou rozdíly oproti skutečnosti víc než markantní. Například CVVM před eurovolbami hnutí SPD dalo pět procent, zatímco jsme ve skutečnosti měli 9,14 procenta. V případě sněmovních voleb nám CVVM dávalo 7,3 procent, zatímco skutečný výsledek jsme měli 10,64 procenta!

Sociálním demokratům CVVM naopak přidává oproti jejich skutečným výsledkům. Před eurovolbami CVVM dávalo ČSSD 8,5 procenta, zatímco skutečný výsledek byl 3,95 procenta! CVVM se zmýlilo více než dvakrát! Ve sněmovních volbách dávalo CVVM v průzkumu sociálním demokratům 13,1 procenta, ale ve skutečnosti ČSSD měla takřka dvakrát méně – 7,27 procenta! Je pravda, že sociální demokraté si na CVVM nestěžují. Proč asi? 🙂

Takže vidíme, že CVVM oproti reálu výsledky hnutí SPD zhruba dvakrát snižuje, zatímco u ČSSD dvojnásobně nadhodnocuje. Takže až uvidíte příští výzkum ČSSD, asi neuděláte velkou chybu, když si preference hnutí SPD vynásobíte dvěma a preference ČSSD zase dvěma vydělíte. 🙂 Dle mého názoru jsou v CVVM buď uplaceni, nebo schválně lžou, nebo jsou prostě totálně neprofesionální.

Podívejme se na zoubek tomu, proč CVVM nesnáší SPD. Vedoucí CVVM je totiž Paulína Tabery, která je manželkou Erika Taberyho. Ten je v současnosti šéfredaktorem Bakalova a dříve Schwarzenbergova sluníčkářského Respektu. Navíc je známé, že Bakalova média na nás dlouhodobě útočí. Není divu, když SPD jasně upozorňuje na Bakalovu lumpárnu s OKD i na další věci. Vazba existuje i na sluníčkářskou ČSSD. Předseda Hamáček je ze Sobotkovy líhně, který je zase velkým kámošem Radka Pokorného, který pomohl Bakalovi s „vytěžením“ OKD.

Takže jen toto něco vypovídá o důvěryhodnosti CVVM… Seknou se klidně o dvojnásobek. Buď jsou uplacení, schválně lžou, nebo jsou prostě neprofesionální a jsou to diletanti. Tak jako tak je to špatně. A ruka ruku myje. Tyto vazby je dobré si uvědomit, když sledujeme, jaké „nezávislé“ průzkumy vznikají v CVVM… Sice se zaštiťují pravdou a láskou, ale jejich výsledkem je jen lež a nenávist….

2020-01-12T15:58:37+02:00