Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Kvůli klima-hysterii a boji proti CO2 se elektřina pro české spotřebitele může zvýšit nad rámec již současného zdražování navíc o 10 procent.

Aktualita

Radim Fiala: Kvůli klima-hysterii a boji proti CO2 se elektřina pro české spotřebitele může zvýšit nad rámec již současného zdražování navíc o 10 procent.

Německo totiž zavře jaderné elektrárny a může být vyšší poptávka po energii z ČR, což výrazně zvýší cenu elektřiny i u nás… „Poděkovat“ můžeme hysterii EU, Grety Thunbergové a Německa. Musíme se proti klima-šílenství postavit, nebo to zruinuje naši zemi.

Tuzemští odborníci v souvislosti s odstavením německých jaderných bloků očekávají výrazné zdražení elektrické energie. Dokonce až o deset procent. Velký nárůst cen může podle analytika společnosti ENA Jiřího Gavora přijít v roce 2022. V tomto roce totiž budou odstaveny všechny německé jaderné bloky.

Zdražení dokonce může přijít i o rok dříve, ve chvíli, kdy trh znervózní, nebude-li tempo výstavby nových obnovitelných a plynových zdrojů v Německu dostatečné. „Odchod od jádra se neobejde bez růstu cen elektřiny, doplatí na to německé a bohužel i české domácnosti,“ potvrdil jeho slova hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Ten se energie z obnovitelných zdrojů obává, neboť podle jeho slov nedokážou elektřinu dodávat předvídatelně, což povede k tomu, že ji Němci budou v některých okamžicích muset nakupovat jinde. Německou politiku pak v tomto směru považuje a nešťastnou.

Neustále rostou i výdaje Ministerstva průmyslu a obchodu určené na podporu tzv. obnovitelných zdrojů energie, tedy i solárních parků hyzdících naší krajinu. Pro rok 2020 je to již 27 miliard korun, což odpovídá dvěma třetinám navrhovaného rozpočtového deficitu. Celková roční výše podpory obnovitelných zdrojů energie pro rok 2020 by měla dokonce dosáhnout téměř 48 miliard korun. To znamená, že dalších téměř 21 miliard korun zaplatí všichni koneční spotřebitelé ve stále se zvyšujících cenách energií!

Přitom odborníci z OSN přišli s poměrně racionálními návrhy. Peníze by se dle nich měly investovat do obnovy půdy či do zalesňování. To je racionální, protože sucho je opravdu problém.

Náklady klima-hysterie a boje proti CO2 jsou ale šílené. Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. K tomu se v Bruselu zavázal premiér Babiš…

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin.

Chraňme přírodu, ale bez klima-hysterického šílenství, kdy nám eko-fanatici budou chtít zakázat létat, jezdit automobily, mít děti či jíst maso…

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Greta-a-Nemecko-zdrazi-Ce…

2020-01-12T16:00:46+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0