Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Další šílené dopady klima-hysterie. Auta výrazně podraží a lidé přijdou o práci

Aktualita

Radim Fiala: Další šílené dopady klima-hysterie. Auta výrazně podraží a lidé přijdou o práci

Za SUV si ve Francii připlatíte v přepočtu až půl milionu korun navíc. Francie zdaní nová auta s vyššími emisemi CO2. Nové emisní normy EU zdraží automobily. V Německu zase kvůli elektromobilům může přijít o práci až 400 tisíc lidí. To ale není vše. Od roku 2020 budou muset mít nová vozidla kvůli EU speciální zařízení ke sledování reálné spotřeby paliva. Evropská unie pak bude zkoumat rozdíly mezi katalogovou a skutečnou spotřebou. Již se hovoří o tom, že to je kvůli možným trestům či uhlíkové dani pro řidiče na základě jeho reálné spotřeby.

Zákon, který schválil francouzský parlament, nařídí zaplatit majitelům vyrobených SUV po roce 2020, jež nebudou splňovat určité limity emisí CO2, daň až ve výši 20 tisíc eur, což je v přepočtu zhruba 510 tisíc korun. Ve Francii aspoň lidem, kteří jezdí SUV, neříkají „ekosvině“, jak zpívaly německé zfanatizované dětičky inspirované Gretou v německém rozhlase… Zatím.

Když to tak půjde dál, za chvíli budou sledovat, kolik masa spotřebuje člověk a budou měřit „emise“ skleníkových plynů i u lidí…

Přechod od automobilů se spalovacím motorem k elektromobilům by mohl Německo do roku 2030 připravit až o 410 000 pracovních míst, napsal ekonomický list Handelsblatt, který se odvolává na zprávu Národní platformy pro budoucnost mobility (NPM). NPM působí jako poradní orgán vlády.

Opatření německé vlády pro boj proti CO2 ztíží život německým občanům. Zavede se se zpoplatnění oxidu uhličitého vyprodukovaného v oblastech dopravy a bydlení. Systém národních emisních povolenek se bude rozbíhat postupně od roku 2021, plně funkční – i když stále ještě s omezením minimální a maximální ceny – má být od roku 2026. Zpoplatnění CO2 povede ke zvyšování cen benzínu, nafty, zemního plynu i topných olejů… Ostatně něco podobného u nás chystá i Babišova vláda v případě uhlí a zemního plynu.

Brusel prosadil další věc, kterou bude likvidovat hospodářství členských států EU a životní úroveň nás všech. Do roku 2030 by u osobních aut měly klesnout emise CO2 o 37,5 procenta. To bude samozřejmě znamenat obrovské náklady navíc, které zaplatíme my všichni.

Náklady klima-hysterie jsou šílené. Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. K tomu se v Bruselu zavázal premiér Babiš…

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin.

Odmítáme tuto novou zelenou totalitu, Velkého bratra a diktát Bruselu. Je to jen další důvod, proč odejít z EU, nemyslíte? 🙂

https://echo24.cz/…/za-suv-az-pul-milionu-navic-francie-zda…

https://echo24.cz/…/nemecko-muze-prijit-o-400-tisic-pracovn…

2020-01-15T16:40:00+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0