Radim Fiala: Musíme odmítnout klimatické šílenství a diktát Bruselu.

22/1 2020
Česká republika by měla z fondu, kterým chce Evropská komise kompenzovat regionům závislým na uhlí a dalších fosilních zdrojích přechod na „klimaticky odpovědné" hospodářství, získat směšných 581 milionů eur (14,6 miliardy korun). Nejvíce má dostat Polsko, Německo a Rumunsko. Hnutí SPD považuje tento návrh za nehoráznost. Jedná se o další prvek klimatického šílenství bruselských novodobých neomarxistů se snahou ovlivňovat hospodářskou a energetickou politiku suverénního státu. Jsme hluboce přesvědčeni o tom, že stát si o těchto věcech musí rozhodovat sám. Hnutí SPD jako jediné zastává názor, že je potřebné tyto návrhy EU odmítnout. Vláda by měla zpracovat státní energetickou koncepci, ve které by měla být jasnou prioritou energetická nezávislost České republiky a zabránění růstu cen energie pro obyvatele a firmy. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM to nedělá. Přes ujišťování premiéra Babiše ustoupila klimatické doktríně EU a bere na sebe riziko nedostatku energie a jejího prudkého zdražování. Navíc ministr průmyslu Karel Havlíček z ANO říká, že těžaři a energetici by za skončení své činnosti měli dostat odškodnění. To jsou opět obrovské náklady, které zaplatí i občané naší země. Klimatické šílenství musíme odmítnout!