Radim Fiala: To je neuvěřitelné. Premiér Andrej Babiš říká, že by končící ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) mohl zůstat v resortu a zabývat se některými konkrétními projekty.

22/1 2020
Takže pan Kremlík prosazuje několikanásobně předraženou zakázku a podle Babiše by měl na ministerstvu zůstat! Pana Kremlíka a celou zakázku by radši měla pořádně prošetřit policie! "On (Kremlík) je velice dobrý právník a možná, i s panem Havlíčkem jsme o tom mluvili, že by zůstal v resortu a měl na starosti nějaké konkrétní projekty," řekl Babiš. Zakázka na e-shop pro dálniční známky za 400 milionů, kterou bez soutěže získala společnost Asseco Central Europe, je pokus o drzý tunel srovnatelný s loupeží veřejných prostředků za bílého dne. Plnou odpovědnost nese hnutí ANO, které vede ministerstvo dopravy již předlouhých 6 let, a je plně odpovědné za personální obsazení ministerstva a vedení podřízených institucí. Hnutí SPD vyzývá vládu k zastavení celé zakázky. Odvolání ministra dopravy Kremlíka je pouze první krok a je nutné dokončit personální vyvození odpovědnosti k dalším úředníkům na ministerstvu, kteří nesou odpovědnost za celou kauzu. Požadujeme také v celé věci důsledné prošetření trestně právní odpovědnosti. Je zcela zřejmé, že hnutí ANO nemá odborníky, které slibovalo. Výsledkem jsou předražené zakázky a chaos.