Radim Fiala: Jakoby toho nebylo málo v případě předražené zakázky na e-shop na dálniční známky za 400 milionů plus další stovky milionů na ministerstvu dopravy (hnutí ANO), tak se nyní ukázalo, že nový jednotný informační systém ministerstva práce a sociálních věcí bude proti plánům o miliardu dražší.

23/1 2020
Místo 1,5 miliardy korun by měl stát bezmála 2,5 miliardy. To si snad paní ministryně Maláčová z ČSSD dělá srandu? Miliarda sem, miliarda tam. Kdopak si to zas pěkně namastí kapsy? V minulém volebním období tendry nastartoval tým ministryně Michaely Marksové, čili odpovědnost je jasně na straně ČSSD. Připomeňme také, že kontroloři NKÚ zjistili nesprávnosti v účetní uzávěrce ministerstva práce ve výši 12,4 miliardy korun. Dále bylo také odhaleno, že fungování vnitřního kontrolního systému neobsahovalo dostatečné kontrolní mechanismy ve vedení účetnictví. A v minulosti mělo navíc dojít k selhání během budování IT systému, kdy byla zaviněna škoda v celkové výši asi 730 milionů korun… Ministryně Maláčová by měla odstoupit a ČSSD by měla odejít z vlády. Jenom škodí této zemi. Co myslíte Vy? https://www.idnes.cz/…/jednotny-informacni-system-ministers…?