Radim Fiala: Odmítáme leteckou základnu USA na našem území, kterou prosazuje místopředseda ODS Vondra.

27/1 2020
O minulém víkendu proběhl sjezd ODS. Na tomto sjezdu zaznělo při projevu europoslance a nově zvoleného místopředsedy Alexandra Vondry odhodlání prosadit v České republice plán vystavět leteckou základnu Američanů na severu Moravy. Doslova řekl: „Radar je pasé, ale odvážně navrhujeme Američanům, abychom v Ostravě-Mošnově zřídili společnou strategickou leteckou základnu, která posílí naši bezpečnost a podpoří těžce zkoušený region. Poláci mají už svůj Fort Trump, tak proč nemáme mít my svůj Trump Air Force Base?" Hnutí SPD tento návrh jednoznačně odmítá. Na rozdíl od Alexandra Vondry hájíme zájmy České republiky, a ne USA. V zájmu České republiky je rozvoj Mošnovského letiště pro obchodní dopravu, a nikoliv jako základny USA. Odmítáme v době míru trvalé rozmístění cizích armád na území České republiky.