Radim Fiala: To je totálně nehorázné. Stát bude přes elektronické dálniční známky špiclovat řidiče.

29/1 2020
Zavedení elektronických dálničních známek umožní státu sledovat, kdy a kudy jaké auto projelo. Informační systém má totiž obsahovat tajnou funkci, která bude pro bezpečnostní složky státu skladovat data. Novinkám to potvrdil ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). Něco takového hnutí SPD naprosto odmítá a vyzývá vládu, aby takovéto špiclování lidí zastavila! Kdyby radši hlídali hranice proti imigrantům! Stát pro informační systém využije e-shop, který vzešel z víkendového hackatonu. Mimo to si ale sám vytvoří tajnou funkci, která umožní poskládat si obrázek o kompletním pohybu kteréhokoli auta v dálniční síti! Potvrdil to nový ministr dopravy Havlíček. V praxi to bude fungovat tak, že státní poznávací značky automobilů budou snímat kamery přimontované na mýtné brány. Kromě toho, že budou hlídat, kdo zaplatil dálniční známku a kdo ne, bude systém uchovávat údaje o průjezdech všech aut. Tyto informace budou moci využít bezpečnostní složky. Stát tak bude mít kompletní přehled toho, kdo kdy kudy projel… Odmítáme špiclování občanů a Velkého bratra. Tohle nesmí projít!