Radim Fiala: To je výsměch a arogance. Američané místo toho, aby na přání Iráčanů odešli z Iráku, tak nabídli na ochranu svých vojáků a základen v Iráku své protiraketové systémy Patriot.

31/1 2020
USA politickou vraždou zlikvidovali regulérního generála íránské vlády na území Iráku. Reakcí byly smuteční tryzny v Íránu s milióny lidí a další obrovské protesty volající po odplatě. Výsledkem bylo též usnesení iráckého parlamentu, kterým vyzval vládu, aby jeho zemi opustila všechna cizí vojska. Řada zemí své vojáky stáhla domů anebo je přemístila jinam. Davy Iráčanů demonstrovaly, aby Američané opustili Irák. Našich 37 vojáků tam zůstává, přestože výcviková mise NATO byla přerušena. Naše vláda by je měla stáhnout dříve, než se v Iráku stanou okupanty. A dnes USA místo toho aby také odešly, tak nabídly na ochranu svých vojáků a základen v Iráku své protiraketové systémy Patriot? Nesouhlasíme a požadujeme stažení našich vojáků domů. Potřebujeme je více doma.