Radim Fiala: Chlapi, nelejte to pivo z voken, nebo budete doplácet za DPH. :-) To je opravdu jak v Kocourkově. Zmatek, komplikace, byrokracie.

06/2 2020
Babišova vláda ANO, ČSSD KSČM opět předvedla, jak háže klacky pod nohy hostinským a živnostníkům. Rozdílné daňové sazby DPH přinášejí komplikace. Tato vláda jen zvyšuje daně, odírá lidi a způsobuje jim komplikace. Budete si brát s sebou do hospody, na zahrádku či ke stánku kalkulačku pro výpočet DPH? :-) A chlapi, nelejte to pivo z voken, nebo budete doplácet za DPH. :-) (je tam rozdílná sazba). A na závěr fórek. :-) Maturitní otázka z matematiky zní: Pokud si někdo objedná dvě piva do džbánu a s sebou lahvové nealko, jedno pivo a nealko do kelímku si dá v hospodě a k tomu Radlera, tedy dvě deci piva a tři deci Sprite, a pokud polovinu vypije v hospodě a druhou si přelije do toho prázdného kelímku a to si odnese s sebou. Kolik potom zaplatí celkově a kolik je průměrná DPH z tohoto nákupu?