Radim Fiala: USA a banderovci vidí jako zásadní smysl existence Ukrajiny boj s Ruskem. Je to zničující pro Ukrajinu a mír na Ukrajině

12/2 2020
Dnes probíhá faktické zničení Ukrajiny. Odpovědnost za nedodržení minských dohod 2 je z největší části na Ukrajině, která dohody nechce naplnit. 12. února uplynulo pět let od podpisu minských dohod 2, které měly ukončit válku na východě Ukrajiny. Šlo o dohodu, která vznikla na jednání Německa, Francie, Ukrajiny a Ruska. Protokoly podepsali zástupci Ukrajiny a povstalců z Doněcka a Luhanska. Protokoly určují, že obě samozvané republiky vyhlášené na základě referenda zůstanou součástí ukrajinského státu. Na základě tohoto ujednání bylo dohodnuto, že povstalci dostanou úplnou amnestii. Republiky budou mít zvláštní status v rámci Ukrajiny a budou řízeny vlastní samosprávou s vysokými pravomocemi, které budou na úrovni státní suverenity. Součástí těchto pravomocí je i právo na vlastní ozbrojené složky. Do dnešního dne se nepodařilo realizovat z těchto dohod téměř nic, včetně základního předpokladu a tím je zastavení palby. Odpovědnost za nedodržení dohod je z největší části na Ukrajině, která dohody nechce naplnit. Ukrajina je dnes pod silným vlivem USA a také místních banderovců a místních oligarchů. USA a banderovci vidí jako zásadní smysl existence Ukrajiny boj s Ruskem. Je to zničující pro Ukrajinu a mír na Ukrajině. Dnes probíhá faktické zničení Ukrajiny. Je rozprodávána a počet jejich obyvatel klesl emigrací o 12 milionů. Je tragické, že její osud sdílí i potomci občanů Československa žijící na území Podkarpatské Rusi.