Radim Fiala: Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad“ – požadujeme obnovení státních norem na potraviny.

13/2 2020
Vládní novela o potravinách a tabákových výrobcích zakazující prodej potravin ve stejném obalu, ale v různé kvalitě, navrhuje sankce prodejcům. To je koncepčně špatně! Sankce musí mířit na výrobce. Prodejce nemá šanci sledovat, zda se výrobek vyrábí ve dvojí kvalitě. Dvojí kvalita potravin je veliký problém pro naše občany. Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad“. Náš europoslanec SPD MUDr. Ivan David, CSc. upozornil na šokující skutečnosti týkající se potravin v ČR. Od dob dohody České republiky s EU, kterou si na nás vynutil Brusel, je možné k nám dovážet a našim občanům v supermarketech prodávat jako„potraviny“ i věci, které jsou svým složením jiné než ty,které se prodávají ve stejných obalech na západě od nás. Jako oficiální důvod pro zrušení našich přísných potravinářských norem bylo uvedeno, že národní normy odporují principům volného trhu, přesněji společného trhu ES/EU. Před koncem roku 1991 nebylo možné zákazníkům jako salám prodávat výrobek, v němž nebylo maso. Hnutí SPD prosazuje znovuzavedení závazných státních norem regulujících kvalitu základních potravin.