Radim Fiala: Lidé nemají v peněženkách více, protože to, co jim vláda přidá, oni následně zaplatí zpět na vyšších daních, dražších potravinách, bydlení a energiích.

19/2 2020
Ceny raketově narostly a inflační spirála se roztáčí. Ve srovnání s lednem roku 2019 se ceny zvýšily o 3,6 %, což je nejvíce od roku 2012. Inflace představuje znehodnocení peněz a je nebezpečná především pro zaměstnance a penzisty i střadatele. Ceny potravin se meziročně zvýšily o 6,3 %, raketově vzrostly hlavně ceny vepřového masa, ovoce a zeleniny. Ceny ovoce vyskočily meziročně dokonce o 14,7 %. Lidé nemají v peněženkách více, protože to, co jim vláda přidá, oni následně zaplatí zpět na vyšších daních, dražších potravinách, bydlení a energiích. Drtivá většina zboží se prodá prostřednictvím super- a hypermarketů, kde jsou neskutečně vysoké marže, a jejich majitelé tlačí své dodavatele nízkými výkupními cenami ke zdi. Vláda všemu nečinně přihlíží. Podle hnutí SPD je řešením naopak snižování daní našich občanů, především pracujících rodičů. Prosazujeme zavedení zdanění dividend a zisků nadnárodních koncernů a nastavení podmínek tak, aby podstatnou část ze svých zisků a dividend museli jejich zahraniční majitelé reinvestovat zpět v ČR. Rovněž podporujeme potravinovou soběstačnost ČR, protože EU zničila české zemědělství. Musíme odmítnout nesmyslné regulace EU, které jsou jednou z příčin zdražování.