Radim Fiala: Hamáčkův program za 54 milionů na „posílení veřejného obrazu ČR jako solidárního aktéra při řešení evropských a globálních výzev na poli migrace a uprchlictví" je vyhazování peněz.

26/2 2020
Ministr vnitra Jan Hamáček z ČSSD navrhl vládě, aby vyčlenila 54 milionů korun na program „posílení veřejného obrazu ČR jako solidárního aktéra při řešení evropských a globálních výzev na poli migrace a uprchlictví". Program se má soustředit do tří hlavních oblastí – na Blízký východ, na východní Evropu a na severní Afriku a země Sahelu. Hnutí SPD jednoznačně tento návrh odmítá. Celý program je nesmyslným vynakládáním peněz. Odmítáme řešit problémy EU a globalizace na úkor našich daňových poplatníků. Pro SPD jsou a budou naši občané vždy na prvním místě! Ministr Hamáček nechť pošle do těchto zemí jasnou nótu, že Česká republika nebude přijímat jejich migranty, nebude v těchto zemích intervenovat, bude plně respektovat jejich suverenitu a obchodovat na základě vzájemné výhodnosti. Přejeme lidem těchto zemí takovou budoucnost, jakou si zaslouží svojí prací.