Radim Fiala: Reportáž BBC prokázala, že Turecko nejenom otevřelo hranice nelegálním imigrantům, ač je mělo podle dohody s EU zadržovat, ale turecká vláda dokonce zajišťuje jejich transport k hranicím!

02/3 2020
A jak reaguje NATO a EU? Buď mlčí nebo Turecko tiše podporuje! „Řecko a Turecko potřebují naši podporu," řekl například předseda lidovců v Evropském parlamentu Manfred Weber! Jakou podporu potřebuje Turecko? Peněz z Evropy už dostalo dost! Navíc se ví, že islámské džihádisty v boji se syrskou armádou podporují turečtí vojáci, kteří obsadili západní příhraniční oblasti v Sýrii! Hnutí SPD odmítá podporovat Turecko v jeho agresivních akcích a žádá jeho vyloučení z NATO. Pokud by se NATO rozhodlo podpořit Turecko ve válce s Ruskem jde o konflikt v naprostém rozporu s existenčními zájmy České republiky a v rozporu se zněním smlouvy NATO. Česká republika se to takového konfliktu nesmí zapojit. Hranice evropských zemí je nutné zajistit a střežit proti další vlně migrace. Na Tureckem vyvolávanou vlnu migrace musíme odpovědět stejně rozhodně jako Maďarsko.