Radim Fiala: Hnutí SPD od počátku vyzývalo vládu, aby pomohla Řecku v boji proti nelegální imigraci.

04/3 2020
Jsme rádi, že podobné usnesení podpořila i díky hlasům SPD Poslanecká sněmovna. V tomto usnesení odsuzujeme, že Turecko porušilo dohodu o navracení migrantů do Turecka. Dále je podpořena snaha vlády pomoci zemím zasaženým migrační krizí (včetně případného vyslání policistů). Dále je v něm podpořena snaha, aby EU vydala více peněz na ochranu vnější hranice EU a je podpořena snaha Řecka bránit hranice EU. V usnesení se též podpořilo dodržování dublinských dohod, že uprchlík má požádat o azyl v první bezpečné zemi, do které se dostane. Též vyzýváme vládu, aby iniciovala jednání k zajištění vnějších hranic EU. Toto usnesení je adresováno předsedovi vlády, předsedkyni Evropské komise, předsedu Evropského parlamentu a představitele národních parlamentů. Podle našeho názoru mají být nelegální imigranti deportováni zpět, odkud přišli, a ti, kteří je pašují, mají být trestně stíháni. Již mnohokrát jsem upozorňoval, že musíme být připravení chránit své hranice a musíme mít připravenu hráz proti imigrační povodni. Schengenský systém bohužel znamená, že kromě slušných občanů evropských zemí se mohou přes hranice volně pohybovat i zločinci a teroristé, aniž by je kdokoli zkontroloval. SPD podporuje bezvízový styk a volné cestování občanů vyspělých zemí, ale nikoliv občanů rozvojových či muslimských zemí. A současně s možnými hraničními kontrolami, aby byla zajištěna bezpečnost českých občanů a abychom mohli případně zadržet nelegální imigranty, teroristy a zločince na našich hranicích. Hnutí SPD nechce, abychom dopadli stejně jako islamizovaná západní Evropa, kde se mnohdy lidé bojí vyjít na ulici, aby je nepobodali či nezavraždili imigranti. Odmítáme masovou imigraci a požadujeme možnost kontroly našich hranic, aby se sem nemohli dostat nelegální imigranti a teroristi. Navrhli jsme již zákony zakazující islámské zahalování na veřejnosti a zakazující propagaci nenávistné islámské ideologie, které nám ale Babišova vláda ANO, ČSSD a KSČM blokuje.