Radim Fiala: To je skandální. Evropská komise by chtěla mít možnost rozhodovat o úpravách krátkodobých klimatických cílů Evropské unie bez přímého souhlasu členských států a Evropského parlamentu.

04/3 2020
Počítá s tím návrh normy označované jako "Evropský klimatický zákon“. Odmítáme další posilování diktátu Bruselu a odmítáme šílenou klima-hysterickou politiku EU, která akorát tak zničí naši ekonomiku a zakáží nám jezdit auty, létat, jíst maso a nakonec snad i dýchat…. Postavme se proti diktátu Bruselu! Cílem nařízení je zajistit, aby unie splnila cíl dosažení takzvané uhlíkové neutrality do poloviny století. Náklady klima-hysterie jsou šílené. Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. K tomu se v Bruselu zavázal premiér Babiš… Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin. Odmítáme tuto novou zelenou totalitu a diktát Bruselu. Je to jen další důvod, proč odejít z EU, nemyslíte? :-) https://www.ceskenoviny.cz/…/ek-chce-rozhodovat-o-k…/1861513