Radim Fiala: Prezident Miloš Zeman podobně jako hnutí SPD už před lety varoval před Tureckem a tím, že může spustit další migrační krizi.

04/3 2020
„Řešení vidím v deportaci všech těch, kdo nezískají v příslušné zemi azyl. Těch, jak je známo, je většina,“ řekl v červenci 2016 prezident. Bohužel Evropská unie i Babišova vláda se raději nechaly vydírat Tureckem a platily mu miliardy eur, místo toho, aby pracovaly na obraně vnějších hranic EU i hranic České republiky. Promarnily několik let, kdy jsme se mohli připravit. Ilegální migranti jsou také podle prezidenta všichni, kteří již odmítli azyl jinde. Takoví se chystají nejčastěji do Německa kvůli sociálnímu systému. „Nedělejte si iluze, že tam chtějí pracovat, chtějí tam sociální dávky,“ dodal Zeman. Na dotaz, zda by Zeman byl pro ploty na hranicích, prezident odpověděl: „Nemluvme o plotech, mluvme o aktivní ochraně hranic. Ty může chránit armáda, policie, mohou to být i elektronická detenční zařízení. Já bych se sám v případě velké migrační vlny ani tomu plotu nebránil,“ řekl Zeman. Zeman již v červenci 2016 rovněž varoval před možnou situací v Turecku, které po dohodě s EU zablokovalo trasy pro migraci. Podle prezidenta hrozí „reálné nebezpečí“, že pokud Turecko nedostane bezvízový styk s Evropskou unií, „tak Turecko jako reakci otevře hranice a ty 2,5 milionu migrantů pustí do Evropy“. Prezident se poté vyslovil pro to, aby se občané kvůli terorismu začali vyzbrojovat a dodal, že jeho žena si pořídila revolver. „Lidé, kteří mají legálně drženou zbraň, museli projít velmi náročnými zkouškami,“ řekl. Bohužel Evropská unie i Babišova vláda se raději nechaly vydírat Tureckem a platily mu miliardy eur, místo toho, aby pracovaly na obraně vnějších hranic EU i hranic České republiky. Promarnily několik let, kdy jsme se mohli připravit. Již mnohokrát jsem upozorňoval, že musíme být připravení chránit své hranice a musíme mít připravenu hráz proti imigrační povodni. Schengenský systém bohužel znamená, že kromě slušných občanů evropských zemí se mohou přes hranice volně pohybovat i zločinci a teroristé, aniž by je kdokoli zkontroloval. SPD podporuje bezvízový styk a volné cestování občanů vyspělých zemí, ale nikoliv občanů rozvojových či muslimských zemí. A současně s možnými hraničními kontrolami, aby byla zajištěna bezpečnost českých občanů a abychom mohli případně zadržet nelegální imigranty, teroristy a zločince na našich hranicích. Hnutí SPD nechce, abychom dopadli stejně jako islamizovaná západní Evropa, kde se mnohdy lidé bojí vyjít na ulici, aby je nepobodali či nezavraždili imigranti. Odmítáme masovou imigraci a požadujeme možnost kontroly našich hranic, aby se sem nemohli dostat nelegální imigranti a teroristi. Navrhli jsme již zákony zakazující islámské zahalování na veřejnosti a zakazující propagaci nenávistné islámské ideologie, které nám ale Babišova vláda ANO, ČSSD a KSČM blokuje. https://www.lidovky.cz/…/zeman-chce-kvuli-terorismu-deporta…?