Radim Fiala: Všechny parlamentní politické strany až na hnutí SPD hlasovaly ve čtvrtek ve své většině pro schválení Souhrnné zprávy o činnosti veřejného ochránce práv za rok 2018, čímž de facto podpořily a schválily činnost tehdejší veřejné obhájkyně práv Anny Šabatové.

06/3 2020
Schválili tím její boj za islámské zahalování ve škole i pozitivní diskriminaci menšin na úkor většiny. Anna Šabatová se ve své funkci chovala spíše jako nějaká multikulturní neziskovka než někdo, kdo by měl hájit zájmy obyčejných pracovitých lidí. Jsme rádi, že nyní je ombudsmanem Stanislav Křeček, který vystupuje proti islamizaci a kterého hnutí SPD od počátku podporovalo. Paní Šabatová také velmi podporovala uzavírání manželství párů stejného pohlaví a doporučila Sněmovně, aby je uzákonila. Páry by podle ní měly mít právo adoptovat i děti, s čímž naše hnutí SPD zásadně nesouhlasí. Či se vyslovila proti tělesnému trestání dětí. V minulosti paní ombudsmanka navrhovala změny ohledně posuzování diskriminace s tím, že diskriminací je i odmítnutí služeb, bydlení atd. I toto zdánlivě antidiskriminační opatření je ale ve skutečnosti diskriminace. Tím, že majiteli bytu zakáže paní Šabatová vybírat podle vlastních kritérií mezi nájemci, tím diskriminuje vlastníky nemovitostí. A přeci je jen právo majitele bytu pronajmout ho tomu, komu důvěřuje nejvíc. A to je výš, než právo kohokoliv na cizí byt, které popravdě vůbec neexistuje. Pod vedením paní Šabatové se stal z úřadu ochránce práv orgán, který kontroluje co nejvyšší výši sociálních dávek nepřizpůsobivým. Na to si přímo stěžují pracovníci, státní úředníci, z odborů sociální péče v České republice, že zatímco oni se snaží ze všech sil kontrolovat, aby nebyly zneužívány sociální dávky nepřizpůsobivými, tak paní Šabatová poštvává proti úřadům a proti jejich rozhodnutí. A tak bych mohl pokračovat dál a dál… Nelze přece upřednostňovat menšinové skupiny na úkor většinové společnosti. Jsem rád, že byl ombudsmanem zvolen Stanislav Křeček i navzdory neuvěřitelnému vyhrožování Milionů chvilek demokracie. :-) Připomínám, že hnutí SPD ho jako celek od počátku volby podporovalo. Věřím, že nyní úřad ombudsmana nebude podporovat islámské zahalování, islamizaci naší země, nepřizpůsobivé či masovou imigraci a že veřejný ochránce práv bude hájit prioritně slušné lidi, kteří chtějí pracovat. Co myslíte Vy?