Radim Fiala: Hnutí SPD zastává názor, že stát by se měl připravit na pomoc při ztrátách vyplývajících z karanténních opatření.

10/3 2020
Nákaza koronavirem (COVID-19) se raketově šíří i nadále po celém světě. Zatímco v některých zemích počet nakažených klesá (Čína), v jiných státech naopak dále stoupá (Írán). V Itálii byla dokonce vyhlášena v této souvislosti měsíční plošná karanténa. V Itálii aktuálně také pobývá zhruba 17 tisíc našich občanů. Hnutí SPD vyslovuje poděkování všem našim hygienikům, zdravotníkům a záchranářům, kteří se podílejí i mimo pravidelnou pracovní dobu na odběrech a testování vzorků osob, které jsou podezřelé na nákazu novým koronavirem, v jejímž důsledku jsou již u nás nakaženy více než desítky osob. Hnutí SPD zastává názor, že stát by se měl připravit na pomoc při ekonomických ztrátách vyplývajících z karanténních opatření, neboť hrozí krachy firem s dopady do oblasti zaměstnanosti. Hnutí SPD považuje za zásadní podrobný monitoring situace a včasné přijímání účinných opatření.