Radim Fiala: Jeden člen SPD mi poslal zajímavý článek, jak posilovat imunitu proti koronaviru.

21/3 2020
Článek na stránkách Státního zdravotního ústavu od Prof. J.Rupricha uvádí, že k posílení imunity pomohou pomohou i omega-3 mastné kyseliny a vitamin D. Jak Vy chráníte svou imunitu? „Víte, že fatální případy COVID-19 odhalily, že v plicích proběhla tzv. cytokinová bouře ( CRS ), kterou organizmus nezvládl? Je to vážný stav organizmu zprostředkovaný imunitním systémem. Výživa vás sice v tomto stavu nezachrání, ale v prevenci svého zdraví můžete udělat hodně. Budete-li v dobré kondici, pravděpodobnost mírnějšího průběhu a uzdravení lze očekávat vyšší. Chcete přece přežít infekci s lehčími příznaky nemoci nebo ne? Hovoříme-li obecně o cytokinech a výživě, je zajímavé, že některé omega-3 mastné kyseliny mohou prostřednictvím cytokinů také snižovat zánětlivé procesy v těle. Ke kontrole zánětlivých procesů v organizmu přispívá i vitamin D. Tyto významné živiny naleznete v tučných rybách nebo rybím oleji,“ píše se v článku, který můžete vyhledat zde: http://www.szu.cz/…/pripravte-sve-telo-na-mozne-onemocneni-… Jinde jsem zase četl, pro posílení imunity jsou dobré i vysoké hodnoty vitamínu C. Co si myslíte a jak se chráníte Vy? Napište mi.