Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 13. 3. 2018

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je zpráva od předsedy hnutí SPD. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1. Soudní dvůr EU zamítl návrh vlády ČR na pozastavení směrnice EU o regulaci držení zbraní. Zdůvodnění je jednoduché – směrnice EU již byla orgány EU schválena. Podle pravidel EU nám nezbývá, než lidově řečeno „držet hubu“. Je nutné připomenout falešná prohlášení minulé vlády a především ministra Chovance, který ujišťoval, že věc vyřeší. Je to lež. Česká republika není suverénním státem a je pouhým vazalem pod diktátem EU. Musí přijímat rozhodnutí z Bruselu. Regulace držení zbraní je pouze na začátku. Je jisté, že bude realizován plán na odzbrojení občanů. Je jisté, že stejným způsobem nám bude vnucena azylová legislativa EU. Pokud chceme tento záměr zastavit, je nutné změnit pravidla evropské integrace a obnovit právo České republiky na vlastní legislativu. SPD dlouhodobě jako jediná politická síla odmítá diktát EU. Chceme dát možnost lidem vyslovit se v referendu k dalšímu členství v EU a dojednat nová pravidla spolupráce států Evropy. SPD chce Evropu spolupracujících suverénních zemí, které budou vytvářet jeden ekonomický prostor na základě vzájemné spolupráce a respektu. Pokračování diktátu současné EU bude znamenat faktickou likvidaci našeho státu a národa.

2. Na Slovensku probíhá snaha o svržení vlády, zvolené v minulých volbách. K převratu byla využita vražda dvou lidí, kterou provází podivné okolnosti. Situace připomíná vraždu britské poslankyně, odpůrkyně Brexitu, několik dní před referendem. Slovenský premiér Fico hovoří zcela otevřeně o vlivu sítě takzvaných neziskových organizací napojených na miliardáře Sorose na organizování tohoto převratu. V podobném duchu hovoří i maďarský premiér Orbán.

3. V posledních dnech probíhá pokus destabilizovat politickou situaci v České republice. Vidíme otevřenou snahu popřít výsledek voleb, znemožnit normální práci Sněmovny a zabránit vzniku vlády. Události jsou jasně časově propojené s děním na Slovensku. Důvodem je výsledek voleb v Itálii. Polsko, Itálie, Rakousko a Maďarsko – tyto země vykročily k obnovení své suverenity v rámci EU. Společně s Českou republikou a Slovenskem mohou vytvořit silný blok zemí blokující diktát Bruselu. Proto dnes probíhá pokus destabilizovat a majdanizovat tyto země. Hnutí SPD je jediná politická síla jasně hovořící o této formě politické agrese a jediná síla připravena jí čelit důsledným hájením výsledku demokratických voleb. Důsledně a konstruktivně prosazujeme fungování Sněmovny a konstruktivně jednáme o sestavení vlády. Ve Sněmovně prosazujeme, podporujeme a navrhujeme legislativní změny ve prospěch občanů země a celé republiky.

4. Pokus o odvolání Tomia Okamury z funkce místopředsedy Sněmovny skončil politickou porážkou KDU–ČSL. Jasně bylo prokázáno spojení této politické strany se sudetoněmeckými organizacemi, včetně sudeťáků popírajících zločiny holocaustu. Falešná a prázdná Strana lidová byla demaskována v přímém přenosu a je jisté, že rozsudek nad ní vynesou voliči.

2018-03-13T14:01:44+02:00