Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 27. 3. 2018

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto jsou aktuální informace a stanoviska hnutí SPD. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1. Předsednictvo SPD vyslovuje politování pozůstalým čtyř obětí terorismu v podání islámského fanatika v supermarketu v jihofrancouzském městě Trébes. Ve Francii platil po dobu dvou let výjimečný stav, který se před pár měsíci uzákonil, jako trvalý. Tento teroristický útok je však dalším z potvrzení, že pachatelem může být druhá anebo třetí generace islámských migrantů – v tomto případě z Maroka. V této souvislosti SPD důrazně odmítá snahy Evropské unie o předání kompetencí v azylové politice na orgány EU (tzv. Dublin IV). Teroristické útoky jsou přímým důsledkem azylové a takzvané multikulturní politiky EU. Požadujeme postavení ideologie džihádu a práva šaría mimo zákon.

2. Pokus o vraždu agenta Skripala ve Velké Británii bojovou otravnou látkou je třeba řádně vyšetřit. Případ nese znaky politické provokace. Hnutí SPD nesouhlasí s tím, aby Česká republika před vyšetřením celého případu přijímala nepřátelské kroky k Rusku. Chemická látka Novičok mohla být v minulosti testována v armádách řady evropských zemí, v rámci vývoje potřebných protilátek, v rámci ochrany proti zbraním hromadného ničení, a proto je velmi obtížné určit, ze které země, v tomto konkrétním případě, pochází. Naše země se nesmí stát slepým nástrojem v akcích, které by mohly vést k vytvoření podmínek pro vyvolání válečného konfliktu v Evropě.

3. Předsednictvo SPD považuje brutální zásahy v Katalánsku proti místním občanům a politikům za naprosto nepřijatelné. Je vidět pokrytectví EU a českých politiků tzv. “demokratického bloku“. V Katalánsku se lidé dovolávají demokratických práv, jsou mláceni policií a je do nich stříleno gumovými projektily. To je podle tzv. „demokratů“ zřejmě v pořádku, protože, když se demokracie nehodí, nastupuje teror, majdan a nebo válka. SPD důrazně prosazuje přímou demokracii – včetně práva lidí vyjádřit svou vůli v referendu.

4. Hnutí SPD důrazně odmítá – a poslanci SPD nepodpořili a nepodpoří – implementaci směrnic EU do právního řádu České republiky – směrnice o regulaci držení zbraní, směrnice o ochraně osobních dat a především směrnici o evropském vyšetřovacím příkazu. Tyto směrnice EU jsou nepřijatelným omezováním svobody českých občanů a suverenity České republiky. Jsou dílem neomarxistické koncepce budování jednotného totalitního superstátu EU. Hnutí SPD tento diktát odmítá. Požadujeme změnu pravidel ve fungování evropské integrace nebo referendum o vystoupení z EU. Nebudeme sami! Národům Evropy již dochází trpělivost.

5. Předsednictvo SPD s velkým znepokojením sleduje hospodářské informace ČNB, která oznámila, že zahraniční dluh Česka je nejvyšší v historii. Ke konci loňského roku dosáhl 4,37 biliónu korun, což je meziroční nárůst téměř o 875 miliard. Dluh Česka vůči cizině odpovídá 86,7 procenta HDP. Předsednictvo SPD připomíná, že dluh veřejných rozpočtů je 1,7 bilionu korun a dluhy občanů činí asi 2,0 bilionu korun. Náš hospodářský růst je doslova hnán rostoucím zadlužením firem a občanů. Stabilita dluhové situace podle vzoru ústavy Švýcarska je programovým bodem SPD. V rámci ekonomické politiky požadujeme zásadní změnu situace, kdy zisky z České republiky plynou do zahraničí a dluhy v ČR rostou.

6. Pokračující manipulativní mediální kampaň proti SPD probíhá podle šablony používané v celé EU proti politickým stranám odmítajícím diktát EU a prosazujícím národní zájmy a svobodu občanů. Média fungují jako represivní politická složka, která má vytvářet žádoucí politické spektrum. Veřejnoprávní televize, rozhlas a média napojená na zájmy EU, místo objektivních informací o politice, politiku regulují. Plní dnes podobnou úlohu potlačování skutečné opozice, jako státní bezpečnost v totalitním systému

2018-03-27T12:45:08+02:00