Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Premiér Sobotka a jeho líbivé kecy!

Radek Rozvoral: Premiér Sobotka a jeho líbivé kecy!

IMG_1142a
Na to o čem premiér stále jen mluví, měl několik let čas, aby s tím něco udělal. To, že mají mít lidé, kteří poctivě pracují větší příjem než ti, kteří se válí doma na sociálních dávkách, vědí i malé děti ve školce.

V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce vysílaném na České televizi řekl Sobotka mimo jiné i toto: „Je důležité, aby lidé, kteří pobírají minimální mzdu, pobírali víc, než jim dá stát na sociálních dávkách hmotné nouze. Nemůžeme být ekonomika, která je založena na žebráckých mzdách. Nemůžeme tady mít sytém, že lidé, kteří jsou na sociálních dávkách, mají více než lidé, kteří chodí do práce.“

S tím nejde nesouhlasit a minimální mzda by měla samozřejmě růst, aby se vyplatilo pracovat. S růstem minimální mzdy jsou ale spojené větší náklady firem, které jsou již dnes na velice vysoké úrovni. Všechny povinné odvody a daně představují pro firmy, které drží ekonomiku nad vodu obrovskou zátěž a je potřeba, aby se některé odvody snižovaly. Jen tak bude možné občany, kteří pracují spravedlivě ohodnotit.

Další věcí, kterou je potřeba co nejrychleji udělat, je snížit sociální dávky nebo některé úplně zrušit těm, kteří o práci za celý svůj život ani jednou nezavadili a vůbec se nesnaží jí nalézt. Pokud se tito lidé válí doma, nejsou motivováni k práci a stále je živí svými odvody spoluobčané, kteří poctivě pracují a to někteří opravdu za žebráckou almužnu, nedá se hovořit a spravedlivém sociálním systému.

Pan premiér je celý život na vysokých politických funkcích a tím měl velice dlouhou dobu čas tento nespravedlivý sociální sytém změnit. Neudělal nic, jen o tom dokola stále jen líbivě žvaní.

2016-12-12T17:17:45+01:00

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...