Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Skutečnou demokracií je přímá demokracie!

Radek Rozvoral: Skutečnou demokracií je přímá demokracie!

Jedním z nejdůležitějších politických témat, které prosazuje hnutí SPD je přímá demokracie.

Ta dává možnost všem občanům vyjádřit svou vůli nad jakoukoli otázkou, přímo volit a odvolávat politiky a zaručuje vymahatelnou odpovědnost politiků či soudců. A tím se z ní stává nejspravedlivější a nejdemokratičtější politický systém.

Přímá demokracie je tou pravou demokracií, jejíž pojem pochází z řeckého slova „demokratía“, to znamená „vláda lidu“, což je forma vlády, ve které se všichni občané podílejí různými formami na řízení své země. Funguje to již dlouho v mnoha nejvyspělejších zemích světa a asi nám nejbližším příkladem jsou Švýcarsko či Lichtenštejnsko. V těchto zemích de facto neexistují vnitřní konflikty a to i přes to, že zde žijí lidé mluvící několika jazyky a tím pádem vyznávající různou kulturu.

Skutečnou demokracii poznáme podle toho, jestli se i ten nejobyčejnější a nejchudší občan domůže spravedlnosti. Teprve potom můžeme mluvit o pravé demokracii. A jak na tomto jednoduchém příkladu vidíte, naše republika má k demokracii opravdu hodně daleko.

Hnutí SPD bude vždy ctít takové hodnoty, jako je svoboda, demokracie, solidarita, spravedlnost, prosperita, rodina a zodpovědnost k příštím generacím! Budeme vždy a na prvním místě prosazovat zájmy České republiky a českých občanů!

Zadavatel: SPD; Zhotovitel: SPD; Politické hnutí: SPD

2017-09-22T10:16:42+02:00