Tomio Okamura: Byl jsem v pořadu Události, komentáře na ČT24

08/2 2018

Právě jsem se vrátil z přímého přenosu pořadu Události, komentáře na ČT24 - jak se Vám pořad líbil? Mluvil jsem o prvním dnešním vyjednávání s dalšími politickými stranami o návrhu zákona o referendu, který předložilo ve Sněmovně naše hnutí SPD, a který bude na pořadu únorové schůze Sněmovny. Dnes jsme se sešli s hnutím ANO, KSČM a Piráty, abychom diskutovali o jejich požadavcích na parametry referenda a hledali vzájemný kompromis, jelikož potřebujeme pro prohlasování zákona 120 hlasů poslanců (je to ústavní zákon). Jednání bylo věcné a mám z něj dobrý pocit. Příští týden se sejdeme všichni znovu, abychom jednání posunuli dále. Snažím se dělat maximum možného pro prosazení programu, který jsem Vám slíbil ve volbách. A v druhé části pořadu jsem vysvětlil pravdu o uměle vytvořené kauze proti SPD ohledně tábora v Letech. Hnutí SPD naprosto nezpochybňuje objektivní historická fakta o utrpení lidí, které prodělali v pracovním a sběrném táboře Lety v době druhé světové války. Jelikož mají na historii tábora historici a odborníci různé názory, vyzývám je, aby se konečně domluvili na jednotném stanovisku a my politici se jím následně budeme rádi řídit. Důrazně se ohrazuji proti manipulativní mediální kampani, kterou živí některá lživá média a politická konkurence. Plánovité vyvraždění Židů, Slovanů a tehdy takzvaného cikánského obyvatelstva, bylo součástí zločinných plánů nacistů na takzvané konečné řešení rasové otázky. Jde o nezpochybnitelný fakt. Hnutí SPD má v případě tábora v Letech výhrady ke způsobu řešení piety tohoto místa. Odmítáme utajovaný způsob jednání o odkoupení farmy za 450 mil. Kč, která z části leží na bývalém území tábora a považujeme postup v této věci za riziko ve vztahu k výdajům státu a celkovému majetkovému vypořádání místa. V České televizi a některých dalších médiích probíhá intenzivní kampaň proti SPD. Cílem je dostat SPD na politický okraj a zabránit přímé i nepřímé účasti SPD na sestavování vlády. Není náhodou, že tato kampaň nabrala na síle po znovuzvolení Miloše Zemana prezidentem České republiky. Kampaň má zabránit programové spolupráci SPD, prezidenta a hnutí ANO. Kampaň je vedena s cílem zvrátit výsledek demokratických voleb a je vedena v zájmu nadnárodního řízení České republiky. Obvinění SPD z tunelování volební kampaně nebo popírání holocaustu jsou vykonstruovaná a směšná. SPD se bude bránit právní cestou a podá trestní oznámení. Pořad si můžete přehrát zde: http://www.ceskatelevize.cz/…/1096898594-u…/218411000370206/ Přeji hezký den