Tomio Okamura: Europarlament porušuje Úmluvy OSN

11/11 2017
Europarlament porušuje Úmluvy OSN. V debatě o kvótách nezazněla jedna zásadní věc. Rozhodnutí Evropského parlamentu o kvótách odporuje "Úmluvě o právním postavení uprchlíků”, kterou přijaly všechny členské země OSN. Ta je někdy nazývaná Ženevská úmluva o uprchlících a je to multilaterální mezinárodní dohoda vypracovaná na půdě Organizace spojených národů v roce 1951. Definuje, kdo je uprchlík, a stanoví práva jednotlivců, kteří hledají a získají azyl, a povinnosti národů, které azyl udělují. V Čl. 26, Svoboda pohybu se píše, že “ Každý smluvní stát umožní uprchlíkům zákonně se nacházejícím na jeho území vybrat si místo bydlení a volně se pohybovat na jeho území, s určitými výjimkami stanovenými nařízeními, která se týkají za stejných okolností obecně cizinců.“ Jinými slovy - nikdo ani Europarlament nesmí uprchlíky přerozdělovat. Navíc - statut uprchlíka samozřejmě nemohou mít ekonomičtí turisté, kteří doputovali například až do Německa - Čl. 31 to říká trošku krkolomně: "1. Smluvní státy se zavazují, že nebudou stíhat pro nezákonný vstup nebo přítomnost takové uprchlíky, kteří přicházejíce přímo z území, kde jejich život nebo svoboda byly ohroženy ve smyslu článku 1, vstoupí nebo jsou přítomni na jejich území bez povolení, za předpokladu, že se sami přihlásí bez prodlení úřadům a prokáží dobrý důvod pro svůj nezákonný vstup nebo přítomnost." Přeloženo do češtiny - nárok na pomoc má jen ti uprchlíci, kteří přichází "přímo z území, kde jejich život nebo svoboda byly ohroženy ve smyslu článku 1" Takže nikdo z těch milionů nelegálních migrantů, co přešli půl světa až do Německa nebo dalších zemí, nemá právo se tam, ani jinde v Evropě, usazovat ani nemá nárok na jakoukoli pomoc a Evropská unie nemá nejmenší legitimitu tyto nelegály přerozdělovat evropským zemím a žádat po komkoli, aby tyto nelegály usazoval na svém území. Většina z nás nejsme odborníci na mezinárodní právo - a nikdo to po běžném člověku ani chtít nemůže. Horší je, že zcela jasně toto právo ignorují jak evropští politici, tak Evropský soud pro lidská práva (ESLP). Španělé na základě zákona o ochraně veřejné bezpečnosti zatím vraceli nelegální migranty, kteří nelegálně a násilím překonali zátarasy a šestimetrový plot v jejich enklávách Ceuta a Melilla v Maroku. Tím zatím efektivně dokázaly bránit nelegální migraci při pronikání na území těchto enkláv. Jakmile se tento postup dozvěděly unijní a lidskoprávní neziskovky, v tomto případě Evropské středisko pro ústavní a lidská práva (ECCHR), prostřednictvím dvou migrantů podaly žalobu proti Španělsku (oficiálně tuto žalobu podali samozřejmě uprchlíci, kteří nejspíš ani neumí psát). Viz blog: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-z…/p_zahranici.aspx… Evropský soud ve Štrasburku rozhodl, že „Dlouhodobá praxe vytlačování uprchlíků na vnějších hranicích EU je protiprávní“. Tedy, opět když to vrátíme do lidštiny - to ,že někdo nelegálně překračuje hranice je právní a bránit mu v tom je protiprávní. Co dodat? Mezinárodní úmluvy jasně určují pravidla - a Evropské instituce dělají vše proto aby navzdory mezinárodnímu právu udělaly z hranic cedník a z práva a zákonů cár papíru. Není to “kupodivu” tak, že EU nám může diktovat a naši politici se “musí proti své vůli” podvolovat. je to naopak - v ochraně hranic v ochraně suverenity je na naší straně nejen zdravý rozum a přirozené právo, ale také to právo mezinárodní. Bude dobré si toho do budoucna všímat. Více zde na mém blogu: https://okamura.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631801 Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů. A jestli se mnou souhlasíte, prosím sdílejte, ať se názory našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) dozví co nejvíce lidí. A jestli byste rádi přiložili přímo alespoň malinko ruku k dílu, staňte se našimi členy, je nás více než 11 tisíc a jsme tak jednou z pěti nejpočetnějších stran či hnutí v ČR, elektronický formulář je na http://www.spd.cz/… Musíme se všichni spojit a netříštit síly a čím více nás bude, tím budeme mít větší sílu prosadit naše myšlenky. A už máme i aplikaci pro mobilní telefony (pro systém Android) - tak do toho, veškerý obsah SPD nyní můžete mít pohodlně po ruce: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.spd Jestli souhlasíte s našimi názory nebo je chce jen sledovat, můžete se zaregistrovat na mém YouTube kanálu, kde si lze kdykoliv snadno přehrát všechny moje projevy v Poslanecké sněmovně a také všechny moje aktuální videoblogy https://www.youtube.com/channel/UCJjGNjN97BAk85Xb_c7shOQ Sledujte také můj instagramový účet: https://www.instagram.com/tomio.cz/ A sledujte a registrujte se také na mém účtu na Twitteru https://twitter.com/tomio_cz A samozřejmě se můžete registrovat i na mém blogu a budu rád, když se také podíváte http://okamura.blog.idnes.cz/ Nebo sledujte také moje webové stránky www.tomio.cz Děkuji, že jste navštívili můj profil a přeji, ať se Vám daří.