Úvodní stránkaNovinkyTomio Okamura: FAKE NEWS po česku – velmi trefné video mého kolegy místopředsedy SPD a poslance Radima Fialy

FAKE NEWS po česku – velmi trefné video mého kolegy místopředsedy SPD a poslance Radima Fialy:
Novináři v naší zemi odvádí skutečně zvláštní práci. Novinky.cz píší o jakémsi Okamurovém „SPO“, přitom se naše hnutí nazývá SPD – a SPO je zcela jinou stranou. Novináři Idnes a Hospodářských novin jdou ještě dál a existenci Okamury pokud možno rovnou ignorují. Například když jsme spolu s Tomiem před několika týdny byli mezi desítkou hlavních účastníků konference parlamentní evropské vlastenecké frakce ENF s Marine Le Pen v Německu. Hospodářské noviny o této konferenci informovaly již předem a pak redaktor čtenáře mystifikoval, že „Češi na „schůzce“ v Koblenzi nebudou“.
iDNES pak o konferenci v čele s Le Pen a německou AfD informoval tak, že si Okamurova vystoupení na konferenci vůbec nevšiml. Naštěstí má Idnes blog a tam můj článek o vystoupení Tomia Okamury na této konferenci přečetlo 20 tisíc lidí.
Ovšem i na blogu Idnes to není legrace. Nedávno jsem tam informoval čtenáře o zcela šokující zprávě z Německa, kdy imigrant sexuálně zneužil 6 letou holčičku, zapříčinil smrt jejího otce a na závěr prohlásil, že mu bylo jedno, jak starou ženu sexuálně napadl. Co na to redakce Idnes? Poslali mi email: „Vážený pane Fialo, Váš poslední blog porušuje kodex blogera, viz: Na titulní straně blog iDNES.cz nemohou být: články, které se týkají aktuálního politického či společenského dění a nejsou dostatečně zdrojovány, přičemž za relevantní nelze považovat zdroje z nedůvěryhodných webových stránek, hoaxy ap.“
Byl jsem trochu v rozpacích, že novináři Idnes nesledují mainstreamová zahraniční média a když už o té zprávě někdo informuje za ně, tak si tu zprávu sami neprověří prostřednictvím 30 vteřin hledání na Googlu.
A tyto mediální manipulace se zdaleka netýká jenom mně, Okamury nebo SPD. Jen jsem s vámi podělil svými nedávnými zkušenostmi a vynechal desítky starších příhod.
Co si o tom všem myslíte vy? Jak si takovou práci výše zmíněných novinářů vysvětlujete?
Pokud se vám toto video líbilo, sledujte FB stránku Radim Fiala – SPD

2017-03-10T11:23:59+02:00