Tomio Okamura: Hádky tzv. Kalouskova "demokratického bloku" (ODS, TOP09, KDU-ČSL a STAN)

23/11 2017
V přímém přenosu dnes vidíte neustálé hádky tzv. Kalouskova "demokratického bloku" (ODS, TOP09, KDU-ČSL a STAN), který byl vytvořen s cílem paralyzovat práci Sněmovny. A také vidíte, že my se za SPD do těchto hádek odmítáme od počátku jakkoli zapojovat. Je to zase jen jedna velká ostuda a pohrdání občany. Poslanci SPD chtějí hlavně začít co nejdříve pracovat pro občany České republiky a chceme prosazovat náš politický program, který jsme slíbili voličům ve volbách. Nechceme se hádat a škodit. Chceme také co nejdříve začít jednat o rozpočtu ČR na příští rok, abychom mohli přidat důchodcům, pracovníkům ve školství a dalších skupinám obyvatel, které si to zaslouží. A Kalouskův blok tuto naši snahu blokuje a vzhledem k blížícímu se konci roku hrozí rozpočtové provizorium, kdy lidé peníze navíc nedostanou. My v SPD nejsme domluveni na žádných koalicích, pouze jsme - na rozdíl od jiných stran, které se teď vztekají - věnovali povolební čas práci na projednání našich pozic ve Sněmovně, abychom mohli co nejlépe prosazovat náš politický program. A od počátku také říkáme, že prosazujeme spravedlivé poměrné zastoupení v orgánech Sněmovny na základě výsledku ve volbách, tak jak rozhodli občané. Ty strany, které místo práce strávili povolební čas pomluvami, politikařením a podrážením nohou ostatním, se teď diví, že se na ničem nebyli schopni domluvit.