Tomio Okamura: Navrhujeme zákon o referendu

10/11 2017
Navrhujeme zákon o referendu, který by občanům umožnil rozhodovat o všech zásadních otázkách vyjma těch v rozporu se základní listinou práv a svobod. Naši občané by tak mohli závazně rozhodnout například o našem členství v EU, o přijetí eura, o vystoupení z NATO, o odvolatelnosti a přímé hmotné odpovědnosti politiků, o snížení počtu poslanců, o zrušení Senátu, o časově omezeném mandátu soudců, o zrušení koncesionářských poplatků ČT, o zákazu propagace islámské ideologie v ČR, o nulové toleranci nezákonných migrantů, o tom aby šly miliardové zisky státních firem zpět k občanům do rozpočtu, o deprivatizaci vody zpět do rukou měst a obcí, o zestátnění exekutorů, o tom aby se důchody zvyšovaly všem stejnou částkou nikoliv stejným procentem jako je tomu nyní atd. Co se týče našeho členství v NATO, my v SPD máme k fungování NATO obrovské výhrady, a odmítáme navyšovat příspěvek ČR do NATO na 2% našeho HDP. Je nutné připravit pro ČR jinou bezpečnostní alternativu - cílem musí být akceschopná Armáda ČR, pro kterou bude prioritou obrana naší republiky. SPD odmítá účast na zahraničních intervencích bez mandátu OSN v zájmu cizích mocností a nesouhlasíme s cizími vojenskými základnami na území České republiky v době míru. Dnes není naše armáda schopna bránit naší republiku ani početně, ani materiálně. Stávající naše armáda je schopna ubránit území velikosti Středočeského kraje maximálně po dobu šesti týdnů. Na více nejsou kapacity. Proto má naše hnutí SPD připravenou komplexní reformu české armády, která obsahuje mimo jiné zásadní posílení aktivních záloh. Vzorem je nám Švýcarsko, které není členem NATO, stejně jako Rakousko. Bohužel v tomto okamžiku, za stávajícího stavu Armády ČR, nemáme zatím jinou alternativu než abychom byli součástí nějakého vojenského spojeneckého systému. Jinak se ocitneme v absolutním bezpečnostním vákuu.