Úvodní stránkaNovinkyTomio Okamura: STOP politickým neziskovkám

Tomio Okamura: STOP politickým neziskovkám

Tleskám maďarské vládě v čele s premiérem Viktorem Orbánem, kterému se zřejmě podaří omezit činnost politických neziskových organizací. Důvodem pro omezení těchto falešných občanských nevládních organizací jsou útoky na maďarskou vládu v souvislosti s migrační vlnou, kterou tyto organizace podporují, ale maďarská vláda odmítá.
Naše hnutí SPD s těmito kroky maďarské vlády souhlasí a dlouhodobě prosazujeme podobná opatření i v České republice – my v SPD však navíc prosazujeme úplné ukončení státního financování politických „neziskových“ organizací. Prosazujeme tedy přesný opak, než předvádí Sobotkova, Babišova a Bělobrádkova vláda, která naopak financuje z veřejných rozpočtů tyto tzv. neziskovky stamiliony korun, aby propagovaly a prováděly trvalou integraci migrantů do České republiky a prosazovaly multikulturní vidění světa.
A co konkrétně maďarská vláda navrhuje – připravuje zákon o povinném podrobném majetkovém přiznání vedoucích představitelů nevládních organizací a uvažuje o tom, že by ze země vypověděla všechny politické neziskové organizace financované maďarským rodákem a americkým miliardářem George Sorosem.
George Soros skrze svoji nadaci Open Society Fund ovlivňuje dění nejenom ve Spojených státech a v Evropě, ale také v dalších zemích světa, kde jeho pobočky působí. George Soros neváhá využít své neziskovky k politickým cílům a přesvědčil se o tom i sám Trump. Protesty v amerických městech po jeho listopadovém zvolení, při kterých došlo k pouličním nepokojům, pálení jeho podobizen a vandalismu, byly organizovány organizací MoveOn, za kterou stojí právě Sorosův Open Society Fund. Při té příležitosti se zjistilo, že stejná organizace organizovala i narušování Trumpových mítinků před volbami.
Stejné fašizující extrémní a nenávistné jednání předvádí dlouhodobě také čeští aktivisté a zástupci neziskových organizací, kteří například narušují mítinky našeho hnutí SPD nebo vedou nenávistné kampaně na sociálních sítích s cílem rozdělit naši společnost. Právě tito lidé šíří také často v naší společnosti rasismus, což sám na své kůži od nich zažívám.
Podle maďarské vlády je úkolem falešných občanských organizací placených americkým miliardářem George Sorosem vnutit národním vládám globální velkokapitál a míchat se do politiky. Proto je potřeba prý tyto organizace všemožně potlačit a uklidit odtud.
V diskusním pořadu maďarské televize ATV vládní představitelé v této souvislosti jmenovali jako příklad nevládní organizace s názvy Sdružení pro lidská práva, Helsinský výbor a Transparency International, kteří působí i u nás v České republice.
A nyní se proslýchá, že se od tzv. neziskovek přijde pomsta. Pravda – lživé, štvavé a nenávistné kampaně umí celoročně dělat tyto neziskovky a jejich aktivisté spolu s jejich spřízněnými politiky a médii opravdu dobře. A jsem rád, že první evropská vláda našla chuť a odvahu se tomuto jednání postavit.
Americký miliardář George Soros neprožívá zrovna nejlepší časy. Jím financovaná Hillary Clintonová neuspěla v prezidentských volbách, v jeho rodném Maďarsku uvažují o faktickém zrušení jeho neziskovek, které však působí po celém světě. Soros mimo jiné dlouhodobě financuje americké demokraty a v prezidentské kampani finančně podporoval i přímo Hillary Clintonovou, se kterou se osobně zná spoustu let.
Soros a Clintonová se v minulých letech pravidelně setkávali a v době svého působení v čele amerického ministerstva zahraničí s ním dokonce neúspěšná prezidentská kandidátka konzultovala klíčové otázky, které v té době řešila. Soros se tak dle uniklé e-mailové korespondence radil s Clintonovou, koho má jmenovat jako prostředníka pro urovnání vypjaté politické situace v Albánii. Později demokraté se Sorosem konzultovali situaci na Ukrajině i migrační krizi.
Za poslední roky daroval Soros americkým demokratům v čele s Obamou a Clintonovou desítky milionů dolarů a podporu jim zajišťoval také prostřednictvím svých neziskových organizací. Jak uvedl server Politico, jen v průběhu prezidentské kampaně poslal Soros na účet demokratické strany celých 25 milionů dolarů. Přesto ani tyto obrovské sumy k vítězství Clintonové nevedly.
Co si o tom myslíte Vy? A jestli souhlasíte, prosím sdílejte. Přeji hezký den
Foto: Getty Images