Tomio Okamura: Tisková konference SPD k žádosti Andreje Babiše o podporu jeho menšinové vlády

21/12 2017
Dnešní tisková konference SPD k žádosti Andreje Babiše o podporu jeho menšinové vlády. Hnutí SPD menšinovou vládu nepodpoří, protože Babišova vláda NEMÁ V PLÁNU prosazovat základní programové body našeho hnutí SPD jako jsou široký zákon o referendu, přímá volba a odvolatelnost politiků, hmotná odpovědnost politiků, řešení dluhových pastí včetně zestátnění exekutorů, přeskupení sociální podpory od nepřizpůsobivých a parazitujících směrem k řádným a slušným občanům včetně seniorů, zdravotně postižených občanů a pracujících rodin s dětmi. Vláda nemá v programu ani zákaz propagace nenávistných a nadřazeneckých ideologií (např. islám), ani přestat podporovat zahraniční vojenské mise a místo toho posílit obranyschopnost ČR. Navíc, ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch chce rušit nemocnice v regionech a nahradit je klinikami - kam tedy pojedou občané v případě akutních operací? Těch programových rozporů je opravdu hodně a zástupci hnutí ANO i Andrej Babiš si bohužel ani jednou nenašli dostatečný čas na projednání našeho politického programu, abychom mohli mluvit o programových kompromisech a o spolupráci při prosazování vzájemných programových bodů. Rádi budeme nadále jednat s každou politickou stranou v Parlamentu o našem programu a o spolupráci, jelikož naším cílem není politikařit, ale pracovat pro občany a prosadit náš program pro lepší budoucnost našich občanů. To je náš cíl. Přeji hezký den. Prosím sdílejte.