Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPokud kvůli USA a Ukrajině začne válka s Ruskem, Bůh opatruj Českou republiku

Pokud kvůli USA a Ukrajině začne válka s Ruskem, Bůh opatruj Českou republiku

12.4.2021 8:50
Tomio Okamura: Pokud kvůli USA a Ukrajině začne válka s Ruskem, Bůh opatruj Českou republiku.
V posledních dnech a týdnech roste nebezpečí války. Po urážce prezidenta Putina od prezidenta USA Bidena Rusko stáhlo svého velvyslance z USA. Krachem a vážným porušením diplomatického protokolu skončily rozhovory mezi USA a Čínou. V těchto dnech roste nebezpečí, že válka začne na Ukrajině. Ukrajina neplní takzvané Minské dohody o urovnání konfliktu na území Luhanska a Doněcka.
Dohody podepsala Francie, Rusko, Ukrajina a Německo a řeší poskytnutí faktické autonomie Luhansku a Doněcku. V minulém týdnu ukrajinská armáda a povstalecké milice výrazně zvyšují napětí na linii fronty. Ukrajinské drony zabily malého chlapce na povstaleckém území a Rusko oznámilo tvrdou reakci na případný útok Ukrajiny na povstalce. Na Ukrajinu míří transportní letadla USA a na druhé straně Rusko posiluje své síly. V Baltském moři dochází k pokusům o komplikaci stavby plynovodu Nord Stream 2. Do lodě podílející se na stavbě narazila polská loď.
Dokončení plynovodu bude společně s využitím nového plynovodu „Turecký proud“ znamenat ztrátu příjmů pro Ukrajinu v rozsahu minimálně 7 miliard dolarů ročně. To znamená prohloubení již tak špatné ekonomické situace na Ukrajině.
Na Ukrajině vládne nyní tvrdá politická cenzura. Země nezvládá pandemii covidu a tak hrozí reálné nebezpečí, že konflikt s Ruskem bude pro Ukrajinu přijatelná možnost jak odvést pozornost od svých vnitřních problémů.
Ukrajina je rozdělená země kulturně, nábožensky i politicky. Dříve bylo toto území rozděleno mezi Polsko, Rusko a Turecko. Později, v 18. století, ji plně ovládlo Rusko. Současná Ukrajina je výtvor bolševiků, kteří rozdělili ruské impérium na republiky Sovětského svazu.
Snaha především USA využít jí proti Rusku je nebezpečná hra ohrožující nejen budoucnost Ukrajiny ale i Evropu. Pokud se to USA podaří a v Evropě vznikne opět válka, Ukrajina přestane existovat a Bůh opatruj Českou republiku.
2021-04-12T08:43:43+02:00