Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPokud máme mít přátelské vztahy s Německem, musí se tato země distancovat od snahy prolomit Benešovy dekrety a musí zaplatit reparace, které nám dluží

13.9.2021 9:25
Tomio Okamura: Pokud máme mít přátelské vztahy s Německem, musí se tato země distancovat od snahy prolomit Benešovy dekrety a musí zaplatit reparace, které nám dluží.
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier byl minulý týden na oficiální návštěvě České republiky. Sešel se s prezidentem Milošem Zemanem, premiérem Andrejem Babišem (ANO), a navštívil mj. muzeum v Ústí nad Labem, kde si prohlédl připravovanou expozici s názvem „Naši Němci“ o minulosti a současnosti německy mluvícího obyvatelstva.
V hnutí SPD jsme přesvědčeni, že pokud máme mít přátelské vztahy s Německem, je potřeba jednou pro vždy uzavřít kapitolu minulosti, abychom mohli mít dobré vztahy i do budoucna. Hnutí SPD odmítá jakékoliv zpochybňování, snahy o revizi a prolamování tzv. Benešových dekretů.
Stále také není uzavřena otázka plnění válečných reparací Německem vůči České republice podle Pařížské dohody. Připomínáme, že z celkové částky československých reparačních nároků ve výši 306 miliardy Kčs (vyjádřeno v tehdejší měně), bylo ze strany Německa vyplaceno pouhých 230,1 milionu korun. Na to nesmíme zapomenout, a to se musí změnit! To je program SPD.
2021-09-13T09:22:13+02:00