Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPolitiku Marine Le Penové podporuje stále více Francouzů

Politiku Marine Le Penové podporuje stále více Francouzů

24.6.2022 10:03

Radek Rozvoral: Politiku Marine Le Penové podporuje stále více Francouzů!

Popularita Národního sdružení, v jehož čele stojí Marine Le Penová, neustále u občanů Francie roste. To potvrdily jednak výsledky nedávných prezidentských voleb, v nichž skončila těsně druhá za Emmanuelem Macronem, ale i výsledky druhého kola francouzských parlamentních voleb, které proběhly minulou neděli.

Hnutí SPD velmi těší, že naše kolegyně z evropské vlastenecké frakce Identita a demokracie (ID) Marine Le Penová posiluje svou politickou pozici ve Francii. Jako předsedkyně Národního sdružení získala třetí místo ve francouzských parlamentních volbách, čímž si velmi výrazně polepšila od minulých parlamentních voleb. V nově zvolené 577 členné dolní komoře francouzského parlamentu bude mít Národní sdružení 89 poslanců, což je o 81 poslanců více, než které mělo v minulém volebním období.

Zajisté se za tímto úspěchem skrývá plno práce, kterou Marine Le Penová spolu se svými kolegy z Národního sdružení odvedla ku prospěchu Francouzů, a ti to při těchto volbách ocenili. Francouzi jsou stále více nespokojeni se stále zhoršující se ekonomickou situací země, což výrazně negativně ovlivňuje jejich vlastní životní úroveň. Současnému prezidentovi Macronovi vyčítají, že se spíše vidí jako lídr Evropské unie, chtěl by dohlížet nad děním všech unijních zemí a problémy Francouzů odsouvá na vedlejší kolej. Proto Macron ztratil parlamentní většinu.

Národní sdružení Marine Le Penové skončilo na třetím místě s rekordními 89 křesly, což mu zakládá nárok na sestavení poslaneckého klubu či k podání návrhu na vyjádření nedůvěry vládě. Národní sdružení dostalo 3,6 milionu hlasů. Svůj historický úspěch v parlamentních volbách Marine Le Penová oslavila ve své tradiční baště ve městě Hénin-Beaumont, nacházející se na severu Francie. Ve svém povolebním projevu slíbila svým voličům, že její strana Národní sdružení bude tvrdou opozicí.

Podle agentury Reuters by výsledek voleb mohl paralyzovat francouzskou politiku, pokud se Macronovi nepodaří dohodnout na spolupráci s jinými stranami. Prvotní zprávy se přiklání k tomu, že se k Macronovi nikdo nepřidá.

Hnutí SPD společně s Národním sdružením a dalšími patriotickými stranami zastoupenými v Evropském parlamentu brání Evropu proti diktátu Bruselu, proti islamizaci, neomarxismu a masové imigraci. Hnutí ID prosazuje v EU suverenitu jednotlivých států a lidí, opírající se o spolupráci mezi národy. Proto odmítá jakoukoliv politiku, jejímž cílem je vytvořit jakýsi „super stát“, nebo jakýkoliv nadnárodní model. Jedním ze zásadních principů, které spojují členy hnutí ID, je zamítnutí přenesení státní suverenity na nadnárodní instance, nebo na evropské instituce. Strany a evropští poslanci za hnutí ID plně respektují specifičnost každého národa.

2022-06-24T09:59:29+02:00

Vláda Petra Fiala kašle na české občany a radši posílá peníze Ukrajině a poklonkuje Bruselu a Washingtonu

Neděle 07.08.2022|

7.8.2022 19:17 Tomio Okamura: Vláda Petra Fiala kašle na české občany a radši posílá peníze Ukrajině a poklonkuje Bruselu a Washingtonu. Fialova vláda vůbec neřeší zdražování, přitom hnutí SPD ...