Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPřejeme všem slušným a pracujícím občanům hezký prodloužený víkend

Přejeme všem slušným a pracujícím občanům hezký prodloužený víkend

28.4.2023 10:57

Radek Rozvoral: Přejeme všem slušným a pracujícím občanům hezký prodloužený víkend!

V pondělí 1. května si připomínáme Svátek práce, který je uznáván téměř po celém světě. Jedná se o státní svátek a z něj vyplývající pracovní volno, kdy většina lidí využije prodlouženého víkendu k odpočinku, a k dalším tradičním aktivitám.

Hnutí SPD si váží všech našich slušných a pracujících občanů, ať už zastávají jakékoliv zaměstnání v různých profesích, živnostníků a podnikatelů, neboť všichni odvádějí povinné odvody na daních, pomocí kterých je financován náš stát. Svou každodenní prací tak automaticky přispívají na zajišťování chodu státu a ten by měl recipročně zajistit, aby tito pracující dostávali za svou práci alespoň takovou odměnu, která je nezbytná pro zajištění důstojných životních podmínek. Současná vláda Petra Fialy vnímá naše pracující zcela odlišně a místo toho, aby si vážila jejich práce a hájila jejich zájmy, tak jim pouze zhoršuje situaci. Těch příkladů je mnoho, např. vláda uvažuje o navýšení daní a různých odvodů.

Je pro nás zcela nepřípustné, že stále více slušných a pracujících občanů ze svého příjmu ze zaměstnání nepokryje všechny náklady na chod svých domácností, a jsou odkázáni na sociální dávky. To se poslední dobou dotýká stále více i mladých rodin vychovávajících děti. Paradoxně je zde ale i velká skupina nepřizpůsobivých občanů zneužívajících systém vyplácení sociálních dávek, kteří nechodí do práce, i když jim v tom nic nebrání. Tato situace už musí skončit. Fialova vláda není schopna tyto problémy řešit a vůbec nevytváří pro pracující občany adekvátní podmínky pro jejich život.

První květnový den je též spojen s oslavou lásky a pojí se s ním mnohé tradice. Jde například o políbení dívek pod rozkvetlým stromem. Chlapci také převážně na vesnicích staví májky, kdy tradice jím velí májku hlídat, protože její poražení chlapci ze sousedství je vnímáno jako velká ostuda. K tradicím patří i večer před prvním květnovým dnem – pálení čarodějnic.

Hnutí SPD si váží všech slušných a pracujících občanů. Přejeme všem hezký prodloužený víkend při odpočinku a dalších tradičních aktivitách.

2023-05-01T19:11:04+02:00