Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPremiér Andrej Babiš je pro přijetí eura

Premiér Andrej Babiš je pro přijetí eura

2. 10. 2020 15:15
Tomio Okamura: Premiér Andrej Babiš je pro přijetí eura, hnutí SPD nechce přijmout euro nikdy a prosazuje referendum o vystoupení z EU.
Česká republika je připravena na vstup do eurozóny, nicméně raději počká, až Evropská unie přijme některé nezbytné reformy. Například takové, co umožní členským státům donutit země na jihu Evropy, aby “rozumněji” nakládaly se svými rozpočty. Český premiér Andrej Babiš to uvádí v rozhovoru, který zveřejnil nedávno časopis Harvard International Review. To o čem hovořil premiér Babiš, že podporuje, by vedlo ke zničení České republiky jako samostatného státu. Podpořte nás prosím, aby se toto nikdy nestalo!
Podle Babiše však příležitostná česká kritika evropského integračního procesu neznamená, že by země celkově stála proti užší integraci. To znamená, že premiér Babiš podporuje další předávání pravomocí do Bruselu a že podporuje další užší centralizaci. To hnutí SPD jasně odmítá! Hnutí SPD bojuje za naši suverenitu a za vystoupení z EU!
Premiér Babiš sice řekl, že je pro přijetí eura až poté, co dojde k reformám v EU, ale i kdyby k nim došlo, byl by to pro ČR sebevražedný krok. Ztrátou vlastní měny by se ČR zbavila obrovské části suverenity a významného ekonomického nástroje jednak v podobě kurzu měny, jednak v podobě určování úrokových sazeb. Český stát by přestal kontrolovat, kolik oběživa se pohybuje v naší ekonomice. Evropská centrální banka by tak mohla v případě přijetí eura u nás vyvolat buď hyperinflaci v případě masivního tisknutí peněz, nebo naopak zase příliš silnou deflaci, která by mohla zbrzdit ekonomiku.
V případě přijetí eura by Evropská unie díky tomu, že Babišova vláda prosadila schválení fiskálního paktu, mohla převzít kontrolu nad rozpočtem naší země. Dále bychom museli v rámci bankovní unie platit ze svého krachující evropské banky a v rámci evropského záchranného mechanismu s názvem ESM bychom museli dát částku zhruba 350 miliard korun na krachující státy eurozóny. Díky Bohu, že euro nemáme a hnutí SPD udělá vše pro to, abychom ho neměli.
I kdyby státy jižního křídla eurozóny své dluhy splatily, museli bychom ručit pro jakýkoli případ i do budoucnosti. A pokud tou „reformou“ pan premiér Babiš míní, že by vznikl centrální rozpočet EU, naše země, náš parlament a vláda by už nerozhodovaly fakticky již o ničem a přišli bychom o zbytečky suverenity.
Další informace zde: https://bit.ly/3l69Q17
2020-10-02T15:15:43+02:00