Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaStáty, které se ve věci očkování nespoléhaly na EU, jsou na tom nejlépe

Státy, které se ve věci očkování nespoléhaly na EU, jsou na tom nejlépe

13.4.2021 18:49
Tomio Okamura: Evropská unie selhala.
Státy, které se ve věci očkování nespoléhaly na EU, jsou na tom nejlépe. Sputnikem V se v současné době očkuje již v 59 státech světa. Pro tuto vládu je ale ideologie přednější. Hnutí SPD prosazuje dobrovolné očkování. A odmítáme diskriminaci těch, kteří se nechtějí nechat očkovat. Těm lidem, kteří se chtějí nechat očkovat, by měla vláda zajistit možnost rychlého výběru bezpečné vakcíny.
Výsledek jednání velvyslanců EU z minulého týdne o rozdělení dodatečných deseti milionů vakcín proti covidu-19 skončilo pro Českou republiku neúspěchem. Babišova vláda vloni v rámci EU objednala totiž o pětinu méně vakcín, než kolik si objednat mohla, a slepě spoléhala, že z „balíku solidarity EU” dostane navíc 140 tisíc mimořádných dávek. Nedostala je a přišli jsme zcela zbytečně o dalších 70 tisíc vakcín v době, kdy je vakcín pro občany z rizikových skupin, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat, akutní nedostatek.
Je to pouze potvrzení, že žádná solidarita mezi všemi členskými státy EU nefunguje, každý si hájí své vlastní zájmy a pro každého je bližší košile než kabát. Dochází tak na slova SPD, že jsme se neměli v oblasti vakcín naivně spoléhat na EU, ale již dávno jsme se měli vydat v jejich nákupu samostatnou cestou jako např. Maďarsko a Velká Británie. Maďaři v současné době ruskou vakcínou Sputnik V úspěšně očkují, Rakousko je tento týden objedná a v Německu se dokonce bude Sputnik V vyrábět.
Naši občané, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat, by si také měli mít možnost vybrat bezpečnou vakcínu. Sputnikem V se v současné době očkuje již v 59 státech světa. Navíc dokonce i podle šéfa vakcinační strategie evropské lékové agentury (EMA) Marca Cavaleriho existuje spojitost mezi vakcínou od AstraZeneky a případy trombózy. Pro tuto vládu je ale ideologie přednější než životy občanů.
2021-04-13T18:36:05+02:00