Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaTradiční rodina je pro hnutí SPD na prvním místě a zasluhuje podporu

Tradiční rodina je pro hnutí SPD na prvním místě a zasluhuje podporu

13.5.2022 9:58

Radek Rozvoral: Tradiční rodina je pro hnutí SPD na prvním místě a zasluhuje podporu!

Na neděli 15. května připadá Mezinárodní den rodin, který přijala Organizace spojených národů svou rezolucí v roce 1994. V České republice si ho připomínáme od roku 2006 jako významný den.

Tradiční rodinu tvořenou mužem, ženou a dětmi považujeme za základní prvek naší společnosti. Hnutí SPD ve svém programu podporuje všechny slušné a pracující občany, kdy prioritní pomoc státu zasluhují rodiny s dětmi. Pomoc rodinám musí být skutečně výrazná a motivující. Stát musí cílit na to, aby hlavně pro mladé rodiny zajistil dostupné bydlení, práci, a pro jejich děti dostatek vzdělávacích institucí, včetně jeslí a mateřských školek. Je to pro nás prioritní téma, a svědčí o tom, že požadujeme zakotvit do Ústavy České republiky definici institutu manželství a rodičovství jako vztahu muže a ženy a institutu rodiny jako společenství, které tvoří rodiče (muž a žena) a děti, a které si zaslouží speciální ochranu a podporu ze strany státu.

My v SPD chceme, aby se rodilo co nejvíce dětí řádným rodinám, neboť jsou přínosem naší společnosti a představují regulérní investice do budoucího prospěchu, který děti z takových rodin naší republice přinesou. Proto ve svém programu cílíme konkrétními návrhy na podporu mladých pracujících rodin s dětmi a pracujících rodin s nižšími příjmy. Navrhujeme výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte a chceme poskytnout příspěvek na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Též máme připravený návrh na výrazné zvýšení daňového zvýhodnění na děti; na dvojnásobek u prvního a druhého dítěte v rodině a na čtyřnásobek u třetího a každého dalšího dítěte. Pracujícím rodičům chceme zvýšit porodné na první a druhé dítě a poskytnout jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Jako samozřejmost bereme pravidelné zvyšování přídavků na děti. Prioritně podporujeme zvyšování sociálních dávek pro zdravotně postižené děti i rodiče, kdy jsme ve Sněmovně předložili příslušné novely zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.

V posledních dvou letech v době koronavirové pandemie byly právě na rodiny kladeny velké nároky. Členové rodin chránili a zabezpečovali své zranitelné členy, rodiče se větší mírou starali o děti, které nechodily do školy, učili se s nimi a zároveň si museli plnit své vlastní pracovní povinnosti, aby rodinu zabezpečili finančně. Nyní se pro změnu musí vyrovnávat s drahotou všech základních komodit potřebných pro chod domácnosti, zdražováním potravin, a čelit stále se zvyšující inflaci. Současná vláda Petra Fialy pro rodiny s dětmi nic nečiní.

V rámci tohoto významného dne bychom si měli připomínat roli rodiny, a to jak ve společnosti, tak i v osobním životě. Důležité je mít na paměti posilování vztahů uvnitř rodiny a myslet na vzájemnou podporu rodinných příslušníků, a to i mezigenerační. V hnutí SPD budeme vždy podporovat tradiční fungující rodiny, neboť jsou základem budoucí prosperity naší republiky.

2022-05-13T09:49:57+02:00

Vláda Petra Fiala kašle na české občany a radši posílá peníze Ukrajině a poklonkuje Bruselu a Washingtonu

Neděle 07.08.2022|

7.8.2022 19:17 Tomio Okamura: Vláda Petra Fiala kašle na české občany a radši posílá peníze Ukrajině a poklonkuje Bruselu a Washingtonu. Fialova vláda vůbec neřeší zdražování, přitom hnutí SPD ...