Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaUSA prodávají plyn do Evropy čtyřikrát dráž než doma

USA prodávají plyn do Evropy čtyřikrát dráž než doma

24.10.2022 9:40
Tomio Okamura: USA prodávají plyn do Evropy čtyřikrát dráž než doma!
Francouzská i německá vláda se obávají, že Amerika ovládne Evropu. Jak informovalo Echo24, francouzský ministr financí a hospodářství Bruno Le Maire se tento týden dvakrát ostře pustil do Spojených států kvůli přemrštěným cenám zkapalněného plynu, když USA prodávají LNG do Evropy čtyřikrát dráž než na domácí americký trh. Prezident Emmanuel Macron americký byznys s plynem kritizoval nedávno a německý ministr hospodářství Robert Habeck americké ceny nazval „astronomickými“. Takže Fialova vláda nás místo závislosti na ruském plynu vede k závislosti na americkém plynu, který je čtyřikrát dražší než v samotných USA? ⁉ Naše vláda se chová jako kolaboranti a užiteční idioti Washingtonu a chtějí z nás udělat kolonii USA. ‼ To hnutí SPD odmítá.
Zatímco sankce proti Rusku od invaze na Ukrajinu narušují světový obchod, Bruno Le Maire v pondělí prohlásil, že se obává posílení ekonomické moci Spojených států na úkor Evropy. Bojí se, že ozbrojený konflikt skončí oslabenou Evropou a americkou ekonomickou nadvládou.
Kvůli tomu, že velká část EU již nedováží ruský plyn, stala se Evropa během několika měsíců nemálo závislou na americkém zkapalněném zemním plynu. Jen v první polovině roku 2022 vyvážely USA 70 procent svého exportovaného LNG do Evropy, v roce 2021 to byla jen třetina jejich vývozu, uvádí deník Le Monde .
„Nemůžeme akceptovat, že náš americký partner prodává svůj LNG plyn za čtyřnásobek ceny, za kterou jej prodává vlastním průmyslníkům,“ odsoudil v pondělí praktiky Le Maire. Ve středu pak na on-line jednání zemí G7 vyzval Spojené státy, aby Francii dodaly „levnější“ zkapalněný plyn. „Od americké administrativy očekáváme více,“ dodal.
„S velkým přátelstvím řekneme našim americkým přátelům, našim norským přátelům: ‚Jste super, dodáváte nám energii, plyn, ale je tu jedna věc, která nemůže fungovat dlouho, a to, že u nás nemůžeme platit čtyřikrát víc za plyn, než u vás, než ho vy prodáváte svým průmyslníkům,“ prohlásil Macron.
Přijďte 28.10. v 14h do Brna na demonstraci za demisi vlády na náměstí Zelný trh vyjádřit nespokojenost s Fialovou vládou! Vystoupí tam Tomio Okamura a další. Pojďme říct vládě hlasitě STOP zdražování, STOP válce, STOP rozkrádání naší země!
2022-10-24T09:24:52+01:00

Neděle 22.01.2023|

22.1.2023 18:08 Tomio Okamura: Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že podle představ Evropské unie měly protiruské sankce urychlit ukončení války na Ukrajině, ale to se nestalo. „Sankce nepřiblížily mír ...

Kandidát SPD na prezidenta Jaroslav Bašta jako jediný řekl, že v případě zvolení odvolá Fialovu vládu