Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaVčera v noci se nám ve Sněmovně podařilo prosadit výrazné snížení daní pracujícím lidem a zůstane jim tak v peněženkách o mnoho tisíc korun ročně víc

21.11.2020 10:32
Tomio Okamura: Super zpráva. Včera v noci se nám ve Sněmovně podařilo prosadit výrazné snížení daní pracujícím lidem a zůstane jim tak v peněženkách o mnoho tisíc korun ročně víc.
Zrušili jsme superhrubou mzdu a z hrubé mzdy bude daň 15 procent. Navíc jsme výrazně zvýšili daňovou slevu na poplatníka. Tyto pozitivní změny prohlasovali společně poslanci SPD, ANO a ODS. Naopak proti zrušení superhrubé mzdy a proti vyšší podpoře pracujících lidí hlasovali ČSSD, KSČM, Piráti, KDU-ČSL, TOP09 a KDU-ČSL.
Nově se sleva na poplatníka bude odvozovat od průměrné mzdy za předminulý rok. V roce 2021 by tak byla sleva ve výši průměrné mzdy roku 2019, což znamená 34 125 korun. Proti letošnímu roku to znamená zvýšení slevy o 9 285 korun. Lidem by tak každý měsíc jen na základě této slevy zůstalo 773 korun navíc. Celkově mohou lidi ušetřit až desítky tisíc ročně.
Jsme rádi, že SPD úspěšně prosazuje náš program. Už se nám například podařilo zrušit daň z nabytí nemovitosti či blíží se zavedení paušální daně pro živnostníky, což zásadně zlevní a zjednodušší živnostenské podnikání
2020-11-21T10:30:33+01:00

Jsem rád, že kardinál Dominik Duka se vyjádřil kriticky na adresu islámu a varuje v tomto směru i před podobnými věcmi jako hnutí SPD

Úterý 24.11.2020|