Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaVláda Petra Fialy je lhostejná k chudnutí občanů

Vláda Petra Fialy je lhostejná k chudnutí občanů

8.6.2022 17:59
Tomio Okamura: Vláda Petra Fialy je lhostejná k chudnutí občanů.
Je potřeba pomáhat našim občanům a zároveň ukončit plošnou dávkovou turistiku pro ukrajinské migranty. Vláda Petra Fialy (ODS) má podle aktuálního průzkumu agentury CVVM důvěru pouhých 35 % občanů. Podle průzkumu agentury STEM/MARK si také 73 % našich občanů myslí, že jim vláda dostatečně nepomáhá v boji s drahotou. Mnoho našich domácností se proto propadá do chudoby. Vláda ovšem namísto toho, aby našim občanům pomáhala, opět předvádí pouze neuvěřitelný diletantismus.
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) už déle než měsíc není schopen předložit avizovaný návrh na mimořádný finanční příspěvek ve výši 5 000 korun rodinám na děti do 18 let, který stejně chudobu neřeší. Vláda minulý týden tuto pomoc opět odložila, protože návrh zákona obsahoval hrubé právní nedostatky, byl v rozporu s Ústavou i s evropským právem.
Navíc příspěvek tak, jak je koncipován, by penalizoval mnohé rodiny se studujícími dětmi, které by dávku nedostaly, bez ohledu na to, jak jsou chudé. Na druhou stranu by příspěvek zvýhodnil rodiny, které pronajímají byty, protože příjmy z nájmů se do limitu nezapočítávají. Jde o tragickou ukázku naprosté neschopnosti ministra Jurečky i celé vlády! Vláda SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN byla jmenována před více než pěti měsíci a zatím žádná užitečná plošná systémová opatření, která by pomohla občanům zvládnout prudké zdražování všech základních životních nákladů a která by zastavila zdražování, nezavedla.
Je potřeba pomáhat našim občanům a zároveň ukončit plošnou dávkovou turistiku pro ukrajinské migranty. Česká republika nesmí nahrazovat sociální systém Ukrajiny, který nefunguje, či spíše neexistuje. Je nutné v první řadě a okamžitě pomáhat ne vlastní vinou sociálně ohroženým českým občanům, zaměstnancům, živnostníkům, rodinám s dětmi a seniorům.
Současná vláda není schopna koncepčního řešení, zatím pouze doporučuje méně jezdit auty, méně topit, nosit dva svetry a vyměnit okna, a dostává tak naše občany, podnikatele a firmy do vážných existenčních potíží a navíc veškeré problémy svaluje na předchozí vládu a překážející pravidla Evropské unie. Tato vláda je tou nejneschopnější vládou v naší novodobé historii a měla by okamžitě podat demisi. Pokud pravidla Evropské unie neumožňují řešit rozvíjející se hlubokou krizi, nelze v ní podle hnutí SPD setrvávat
2022-06-08T17:43:52+02:00