Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaVztah otce k dítěti a role otců v úplné rodině je nezastupitelná

Vztah otce k dítěti a role otců v úplné rodině je nezastupitelná

17.6.2022 10:16

Radek Rozvoral: Vztah otce k dítěti a role otců v úplné rodině je nezastupitelná!

Třetí červnová neděle paří všem otcům, čímž společnost dává najevo, že i otcové mají plné právo oslavit svůj svátek, který letos připadá na 19. června. Den otců se slaví nejenom u nás a v Evropě, ale i v severoamerických a jihoamerických zemích, v Asii i Africe. Jeho první oslava proběhla třetí červnovou neděli v americkém městě Spokane ve státě Washington v USA už v roce 1910.

Hnutí SPD zastává názor, že vztah otce k dítěti a role otců v úplné rodině je nezastupitelná. Považujeme úplnou rodinu tvořenou mužem a ženou, kteří společně vychovávají děti, za základ naší společnosti směřující k prosperitě. Každé dítě má právo přijímat lásku svých nejbližších, tedy matky a otce, kteří svým odlišným způsobem přispívají k růstu dětí a jejich celistvému a harmonickému zrání.

Prosazujeme, aby podpora všech slušných a pracujících lidí ze strany státu byla výrazná a velmi motivující. Je povinností státu napomáhat lidem k zajištění dostupného bydlení, k získání slušně placené práce, a jejich dětem zajistit kvalitní vzdělání. Odmítáme další zvyšovaní daňového zatížení našich občanů, speciálně podporujeme mladé pracující rodiny, pracující rodiny s dětmi a pracující rodiny s nižšími příjmy. Jednou z forem pomoci je náš projekt Rodina na prvním místě, v jehož rámci by mohli rodiče ušetřit značné finanční částky. Více se o projektu dozvíte na webových stránkách rodinanaprvnimmiste.cz.

Chceme zavést výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte a poskytneme příspěvek na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Navrhujeme též výrazně zvýšit daňová zvýhodnění na děti; na dvojnásobek u prvního a druhého dítěte v rodině a na čtyřnásobek u třetího a každého dalšího dítěte. Pracujícím rodičům chceme navrhnout zvýšení porodného na první a druhé dítě a poskytneme jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte.

Naši otcové si zaslouží plnohodnotnou oslavu jejich svátku, stejně jako naše ženy, slavící den matek druhou květnovou neděli. Děti mají pevně stanovený svůj svátek na 1. června. V hnutí SPD se domníváme, že všichni občané České republiky si zaslouží žít v zemi, ve které jim stát utváří takové podmínky, aby mohli se svými rodinami prožívat plnohodnotný život. Vážení otcové, příjemně si prožijte svůj nedělní svátek.

2022-06-17T10:02:14+02:00